Παρολίγον τραγωδία στην Κρήτη: Υπάλληλοι υδροδότησης τρύπησαν καλώδιο της ΔΕΗ και προκάλεσαν εκρήξεις

Πολύ τυχεροί στάθηκαν υπάλληλοι της ΔΕΥΑΗ, που πραγματοποιούν εργασίες υδροδότηση στο Ηράκλειο, καθώς παραλίγο να τους χτυπήσει ρεύμα 20.000 Volt.

Σύμφωνα με το cretapost.gr,  το περιστατικό έγινε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί όταν συνεργείο του Δήμου Ηρακλείου στην προσπάθεια του να ανοίξει κανάλι από όπου θα περνούσαν δίκτυα ύδρευσης έσκαβαν στην οδό Ντεντιδάκηδων (παράλληλη της Καλοκαιρινού), στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Οι εργάτες προχωρούσαν τα έργα με βάση τα σχέδια. Και ενώ όλα έδειχναν ότι εξελίσσονται ομαλά, ξαφνικά ακούστηκαν δύο έντονες εκρήξεις, με αποτέλεσμα τα καλώδια να πιάσουν φωτιά. Παράλληλα, αναβόσβησαν τα φώτα, ενώ στη συνέχεια κόπηκε το ρεύμα σε μια μεγάλη περιοχή του κέντρου και ειδικότερα στην Αγία Τριάδα.

Στην περιοχή των εργασιών επικράτησε πανικός και αναστάτωση, με τους υπαλλήλους να προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Σύμφωνα με το cretapost, τα σχέδια που είχε στη διάθεσή του το συνεργείο δεν έδειχνε ότι υπήρχε κάποιο καλώδιο της ΔΕΗ.


Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασαν στο σημείο υπάλληλοι της ΔΕΗ οι οποίοι ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους από την ΔΕΥΑΗ ότι ήταν πολύ τυχεροί, αφού το τρυπάνι με το οποίο έσκαβαν χτύπησε σε καλώδιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης.

Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ προχώρησαν άμεσα σε επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος ενώ παραμένει άγνωστο εάν –τουλάχιστον για σήμερα- θα συνεχιστούν ή όχι οι εργασίες ύδρευσης στην περιοχή..

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: