Πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο: Πάρκο ή άντρο τοξικομανών;

Πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο: Πάρκο ή άντρο τοξικομανών;

Σε στέκι ναρκομανών έχει μετατραπεί εδώ και καιρό το πάρκο της ΣΠΚ, που βρίσκεται δίπλα από το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου. Ο χώρος χρησιμοποιείται από μαθητές γυμνασίου και λυκείου αλλά και από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά του πάρκου.

Από πάρκο πλέον έχει καταντήσει γκέτο χρηστών ναρκωτικών.
Σπασμένα μπουκάλια μπύρας και ούζου, σκουπίδια και γκράφιτι παντού, χαλασμένα παγκάκια και πεσμένα καλαθάκια σκουπιδιών συνθέτουν ένα μοτίβο εγκατάλειψης.

Σύμφωνα με τον Φώτη Χρυσανθακόπουλο, “το πάρκο έχει αλλάξει προς το χειρότερο εδώ και τουλάχιστον 3 , τονίζοντας πως πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιοι πριν συμβεί κάποιο ατύχημα, καθώς ο χώρος χρησιμοποιείται και από μικρά παιδιά”.

 Η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη και πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις και μέτρα για την πρόληψη κάποιου ατυχήματος, καθώς το πάρκο είναι κυρίως για μικρά παιδιά και πλέον είναι επικίνδυνη η κοινή χρήση του από δύο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες ατόμων, όπως είναι αυτή των παιδιών και αυτή των χρηστών. Μία πεταμένη, χρησιμοποιημένη σύριγγα είναι αρκετή για να προκαλέσει το μοιραίο, καθώς ένα μικρό παιδάκι μπορεί πολύ εύκολα να τραυματιστεί, είτε κατά λάθος, είτε από άγνοια λόγω του νεαρού της ηλικίας του.
 Αρκετοί είναι οι γονείς που δεν επιλέγουν την παιδική χαρά του συγκεκριμένου πάρκου για το παιχνίδι των παιδιών τους γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως το μέρος είναι ακατάλληλο πλέον.

Σύμφωνα με δήλωση της Πετράνα Δημήτροβα “εδώ συγκεντρώνονται ναρκομανείς και αυτός είναι ο λόγος που αποφεύγω να έρχομαι με το παιδί μου”. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τόνισαν πως παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών επισκέπτονται το πάρκο μόνο με επιτήρηση και φυσικά μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν και οι αθίγγανοι που προκαλούν υλικές ζημιές, καταστρέφοντας τον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου.

Ουκ ολίγες είναι οι φορές που καθηγητές και διευθυντές του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου οδηγήθηκαν στο σημείο να ζητήσουν την παρέμβαση της αστυνομίας γιατί αθίγγανοι παρενοχλούσαν μαθητές του σχολείου.

patrisnews.com

Πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο: Πάρκο ή άντρο τοξικομανών;

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: