Παρίσι: Συνελήφθη ο θείος της Σαμάν – Η 18χρονη δολοφονήθηκε επειδή δεν δέχθηκε «προσυμφωνημένο γάμο» στο Πακιστάν

Η Σαμάν εξαφανίσθηκε στις 30 Απριλίοθ — Οι ιταλικές αρχές είναι σίγουρες ότι οι γονείς της, ο θείος της και δυο της ξαδέρφια της την θανάτωσαν, επειδή η κοπέλα δεν ήθελε να επιστρέψει στο Πακιστάν και να παντρευτεί έναν κατά πολύ μεγαλύτερο συγγενή της

Συνελήφθη σήμερα στο Παρίσι από την γαλλική αστυνομία ο Ντανίς Χασνάιν, θείος της Σαμάν Αμπάς, της δεκαοκτάχρονης κοπέλας η οποία δολοφονήθηκε από τους συγγενείς της, έξω από την Μπολόνια της Ιταλίας, επειδή δεν ήθελε να δεχθεί «προσυμφωνημένο όσο και υποχρεωτικό γάμο».

Η Σαμάν εξαφανίσθηκε στις 30 Απριλίου. Οι ιταλικές αρχές είναι σίγουρες ότι οι γονείς της, ο θείος της και δυο της ξαδέρφια της την θανάτωσαν, επειδή η κοπέλα δεν ήθελε να επιστρέψει στο Πακιστάν και να παντρευτεί έναν κατά πολύ μεγαλύτερο συγγενή της.

Σύμφωνα με την ομολογία του ανήλικου αδελφού της Σαμάν, την εκτέλεση του δολοφονικού σχεδίου ανέλαβε ο Χασνάιν, ο οποίος, στην συνέχεια, μετέβη στην Γαλλία. Φέρεται, μάλιστα, να κατατεμάχισε το πτώμα της δεκαοκτάχρονης , το οποίο, έως τώρα, δεν έχει βρεθεί, παρά τις συνεχείς έρευνες. Οι δε γονείς της άτυχης κοπέλας, πήγαν αεροπορικώς στο Πακιστάν και από τον περασμένο Μάιο δεν επέστρεψαν στην Ιταλία.

Η υπόθεση της Σαμάν Αμπάς απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την ιταλική κοινή γνώμη και συνέβαλε στο να ξεκινήσει μια νέα δημόσια συζήτηση, σχετικά με την ανάγκη σεβασμού -από ιταλούς και μετανάστες- της ανθρώπινης ελευθερίας και, ακόμη ειδικότερα, των δικαιωμάτων των γυναικών.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: