Paris Motor Show 2022: Άνοιξαν οι πύλες του εκθεσιακού κέντρου Port de Versailles

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας η μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι άνοιξε και πάλι τις πύλες της. Τελευταία φορά που έγινε έκθεση ήταν το 2018. Το 2020 ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και σήμερα 17 Οκτωβρίου το εκθεσιακό κέντρο Port de Versailles είναι έτοιμο να ανακοινώσει τις μεγάλες πρεμιέρες. Από τις 17 έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου η Πόλη του Φωτός με μεγάλες αποχές από πλευράς αυτοκινητοβιομηχανιών υποδέχεται τους επισκέπτες της 89η έκθεσης

Οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι αυτές που στην  ουσία στηρίζουν την έκθεση στο Παρίσι γιατί πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι απουσίες είναι πάρα πολλές. Φέτος την έκθεση στο Παρίσι στηρίζει ο Όμιλος της Stellantis ( Peugeot, DS Automobile, Jeep) και o όμιλος Renault (Renault, Dacia, Alpine).

Πριν αναφερθούμε στα μοντέλα της Έκθεσης ας δούμε ποιοι είναι οι μεγάλοι απόντες.

Απουσιάζουν ο όμιλος Volkswagen ( VW, Audi, Cupra, Skoda, Seat) ο όμιλος BMW, Mini, η Ford, η Τoyota, η Lexus, η Volvo, η Mazda, η Fiat, η Alfa Romeo, η Opel, η Nissan, η Mercedes, η Honda, η Hyundai, η Kia, η JLR. Το περίεργο είναι ότι απουσιάζει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία της Citroen. Τέλος απουσιάζουν τα super cars όπως η Ferrari, η Aston Martin και η Lamborghini. Πιο απλά η χλιδή απουσιάζει από την Πόλη του Φωτός. Κρίμα

Τι παρουσιάζει η Peugeot στο περίπτερο που βρίσκεται στο Hall 4

Η Peugeot θα κάνει δύο παγκόσμιες πρεμιέρες . To PEUGEOT 408 fastback και το PEUGEOT E-208 με την κορυφαία ηλεκτρική απόδοση. Το νέο PEUGEOT 408 fastback -βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας C- έχει μοναδική εμφάνιση και έξυπνη ηλεκτροκίνηση, με δύο επαναφορτιζόμενους υβριδικούς κινητήρες 180 και 225 ίππων.

Η PEUGEOT με το E-208 σηματοδοτεί την πρόθεση της για το αύριο που αναμένεται να είναι 100 % ηλεκτρικό. Όλα τα αυτοκίνητα θα κινούνται με κινητήριες μονάδες που είτε είναι 100% ηλεκτρικές.

Οι επισκέπτες θα δουν το 408 που θα είναι τοποθετημένο σε μια θεαματική σφαίρα, το E-EXPERT HYDROGEN και το υβριδικό υψηλών επιδόσεων PEUGEOT 9X8, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε Σαλόνι Αυτοκινήτου. Οι σχεδιαστές και μηχανικοί του 9Χ8 είναι αυτοί που κατασκεύασαν και ανέπτυξαν το PEUGEOT 508 PSE, με υβριδική ισχύ 360 ίππων . Θα είναι και αυτό στην έκθεση.

Τέλος θα υπάρχει και το PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN με τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου που θα είναι διαθέσιμο για δοκιμαστική οδήγηση.

H DS Automobiles θα έχει δύο παγκόσμιες πρεμιέρες

Η γαλλική “τέχνη του ταξιδιού” ξεκινά από τη δημιουργία του περιπτέρου της DS Automobiles, όπου κυριαρχεί η κορυφαία ποιότητα σε όλα τα υλικά που «ντύνει» και εξοπλίζει τα αυτοκίνητα της.

Οι παγκόσμιες πρεμιέρες αφορούν τα μοντέλα DS 3 και DS 9 OPÉRA PREMIÈRE ενώ στο μεγάλο περίπτερο θα υπάρχουν όλες οι εκδόσεις των DS 4 και του νέου DS 7.

Η γαλλική φίρμα με την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία της στην ηλεκτροκίνηση δίνει σε όλα της τα μοντέλα μια ιδιαίτερη φινέτσα και προσφέρει στους απαιτητικούς πελάτες άνεση στο ταξίδι.

Το εσωτερικό του DS 9 OPÉRA PREMIÈRE είναι διακοσμημένο με το κορυφαίας ποιότητας Pearl Grey Leather Nappa πάνω από όλα τα πάνελ του ταμπλό και των θυρών.

Το νέο DS 3, το είδαν για πρώτη ,όσοι βρέθηκαν στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Σήμερα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση.

Στο ίδιο περίπτερο θα υπάρχει ένα DS 4, με ένα νέο πακέτο πολύ premium προδιαγραφών καθώς επίσης και το DS 7 που είδαμε και οδηγήσαμε πριν από μερικούς μήνες. Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις καινοτομίες , την υψηλή τεχνολογία DS E-TENSE PERFORMANCE και θα γνωρίσουν το μονοθέσιο DS E-TENSE FE21 του Πρωταθλήματος της Formula E.

Η Renault αποκαλύπτει το στρατηγικό πλάνο «Renaulution»

Σε μισή ώρα, στις 10 το πρωί ,η Renault σε συνέντευξη τύπου ανοίγει τα χαρτιά της για τα μελλοντικά της σχέδια. Το Renault Group έχει τέσσερα εντυπωσιακά περίπτερα συνολικής έκτασης 3.000 τ.μ.. για τα Renault, Dacia, Alpine και Mobilize.

Κάθε μάρκα θα παρουσιάσει τουλάχιστον μία παγκόσμια αποκλειστικότητα (σε μορφή πρωτότυπου ή εκθεσιακού μοντέλου) και φυσικά το  σλόγκαν για όλα θα είναι το ‘Revolution is on’.

Ο  Luca  de Meo, CEO της Renault και του Renault Group, ο Fabrice Cambolive, COO της Renault, και ο Gilles Vidal, επικεφαλής αντιπρόεδρος  του τμήματος σχεδίασης της Renault, θα αποκαλύψουν σε παγκόσμια πρώτη, τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση του εμβληματικού Renault 4.

Θα παρουσιαστούν ακόμη το νέο οικογενειακό Kangoo E-TECH Electric, τα showcars Renault 5 Turbo 3E και το Hippie Caviar Motel, όπως επίσης και το νέο Megane E-TECH Electric.

Παρούσα θα είναι και η Hyvia, που είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Renault Group με την αμερικάνικη εταιρεία Plug και αφορά την υδρογονοκίνηση.

Η Dacia θα παρουσιάσει το νέο Duster σε έκδοση Matte. Σε παγκόσμια πρώτη θα παρουσιασθεί και το πρωτότυπο Manifesto.

Η Alpine θα εστιάσει στο DNA της ,με ένα περίπτερο προσανατολισμένο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό του σήμερα αλλά και του αύριο.

Το σήμερα των αγώνων με τη Formula 1 A522 και τη νέα A110 R  παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Το αύριο των αγώνων είναι το πρωτότυπο Alpenglow, το οποίο ενσωματώνει το όραμα της Alpine σχετικά με τη στρατηγική της για τα προϊόντα αιχμής και το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Mobilize: μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση για την αυτοκίνηση

Με εμπνευσμένα workshops, ψυχαγωγικές ψηφιακές εμπειρίες και ενημερωτικές συναντήσεις, η μάρκα Mobilize, το πιο καινούργιο, 4ο business unit του Renault Group, θα παρουσιάσει μια μοναδική προσέγγιση στη βιώσιμη κινητικότητα.

Όλα όσα θα υπάρχουν σ αυτό το περίπτερο θα αφορούν στην ατομική αλλά και την κοινόχρηστη μετακίνηση. Τα νέα μοντέλα αστικής μετακίνησης (Mobilize Duo) θα εκτίθενται δίπλα στις υπηρεσίες που προορίζονται για κοινόχρηστες μετακινήσεις (Zity by Mobilize, Mobilize Share) και Mobilize Limo για υπηρεσίες μεταφοράς.

Πολύ σύντομα, το δίκτυο Mobilize Fast Charge θα προσφέρει στους χρήστες την απαράμιλλη εμπειρία μίας υπερ-ταχείας φόρτισης.

Στην έκθεση θα υπάρχει ένα γαλλικό μεγάλο σπορ αυτοκίνητο, το Hopium με το Machina Vision, ένα σεντάν με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου 500 ίππων που υπόσχεται πάνω από 1.000 χλμ. αυτονομίας. Τέλος θα υπάρχει το NamX HUV, ένα SUV υδρογόνου σχεδιασμένο από την Pininfarina,.

Paris Motor Show 2022: Άνοιξαν οι πύλες του εκθεσιακού κέντρου Port de Versailles gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: