Paris Fashion Week: Ένας "διαφορετικός" John Galliano παρουσιάζει μια "διαφορετική" συλλογή για το Maison Margiela

Στο πλαίσιο της Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, ο Γάλλος σχεδιαστής παρουσίασε την καινούργια συλλογή για τον οίκο, με ένα αρκετά διαφορετικό τρόπο απ” αυτόν που μας έχει συνηθίσει.

Το σκηνικό; Ολόλευκο και μίνιμαλ. Χωρίς «δράμα». Χωρίς «εντυπωσιακό» φωτισμό. Ήταν όλα διακριτικά. Ήπια. Άφησε τα ρούχα να κάνουν τον διάλογο.

 

To concept

Η συλλογή είχε ενδιαφέρον, για πολλούς λόγους. Σαν ένας «διαφορετικός» Galliano να παρουσίασε μια «διαφορετική» συλλογή. Φυσικά, υπήρχε όπως πάντα η κλασική «ανισόρροπη» αισθητική του που τόσο μας αρέσει και τόσο  ιντριγκάρει τις ενδυματολογικές μας πεποιθήσεις. Το concept λοιπόν, βασίστηκε στις φόρμες και γραμμές των ρούχων και κυρίως στις άψογες κατασκευαστικές τεχνικές, κάτι στο οποίο πάντα βάσιζε τις συλλογές του και ο ίδιος Martin Margiela.

 

 

Οι σιλουέτες

Ήταν οι νέες σιλουέτες που παρουσίασε ο Galliano που ξεχώρισαν πραγματικά στην φθινοπωρινή συλλογή. Κομμάτια όπως τα oversized φορέματα, πλεκτά και φούστες, ενώ τα αποδομημένα πανωφόρια ήταν τόσο-όσο «παράξενα», ώστε να μπορούν τελικά να φορεθούν από πολλούς.

 

 

Φυσικά, τα καπιτονέ jackets ήταν αυτά που έκλεψαν την παράσταση και που έχουν ήδη μπει στην wish list μας.

 

Η χρωματική παλέτα

Ο Galliano γενικά αγαπάει το χρώμα. Αγαπάει τα embroidery, αγαπάει τις περίεργες φόρμες. Ωστόσο, η Fall ’19 συλλογή για τον οίκο Maison Margiela είχε μια πιο ουδέτερη χρωματική παλέτα. Οι αποχρώσεις κινήθηκαν σε αυτές του μαύρου, γκρι, χακί, κρεμ και μπεζ. Υπήρχαν όμως και δόσεις χρώματος στην μορφή των πολύχρωμων κολάν, jackets, σαν λεπτομέρειες στα υπερμεγέθη φορέματα αλλά και στα παπούτσια, κάτι που τελικά «ζωντάνεψε» την συλλογή.

 

Όποια έλλειψη δράματος υπήρχε στην συλλογή, απλόχερα μας την έδωσε με αυτό τον τρόπο και φυσικά μέσα από τα ενδιαφέροντα υφάσματα των ρούχων.

Όσο «διαφορετική» για τα δεδομένα του οίκου και του John Galliano, η συλλογή πήρε την έγκριση κριτικών και κοινού. Σίγουρα, τα εκπληκτικά grungy μακιγιάζ, δια χειρός της Pat McGrath έθεσαν τον τόνο της κολεξιόν και βοήθησαν ώστε να στεφθεί με επιτυχία.

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/stylereposter/

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: