Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Έβρο: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία

Θέση για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο πήρε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών, Μάθιου Πάλμερ, καλώντας την Τουρκία να εργαστεί ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση με την Ελλάδα.

Σύσταση στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις σε Έβρο και Αιγαίο και να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της με την Ελλάδα έκανε την Τετάρτη ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης στη δεξαμενή σκέψης German Marshall Fund, ο κ. Πάλμερ δήλωσε τα εξής:

«Οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης. Όταν βρέθηκα στην Αλεξανδρούπολη μίλησα για την πίεση που υπάρχει στα ελληνικά σύνορα, δηλαδή στα σύνορα Τουρκίας – ΕΕ. Κάλεσα την Τουρκία να εργαστεί στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των εντάσεων».

«Υπάρχουν προκλήσεις από τουρκικά μαχητικά τις οποίες έχει επισημάνει η ελληνική κυβέρνηση. Εργαζόμαστε με τους συμμάχους μας έτσι ώστε να προωθήσουμε τον διάλογο και την υπεύθυνη διαχείριση σε σημεία που υπάρχουν διαφωνίες. Να εργαστούμε έτσι ώστε να αποκλιμακωθούν τα σημεία τριβής έτσι πριν εξελιχθούν σε κρίσεις. Αυτό δεν είναι νέο ζήτημα. Αυτό είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε για πολλά χρόνια και μερικά από αυτά τα σημεία τριβής υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό», υπογράμμισε ακόμα.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκικές ΜΚΟ διεκδικούν στα δικαστήρια «επιστροφή» της Κρήτης και 12 ελληνικών νησιών στην Τουρκία

 

ellada

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: