Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το επεισόδιο στη δομή στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης


Το επεισόδιο που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, αρμόδια για θέματα ρατσιστικής βίας, διαβίβασε τα δημοσιεύματα που αφορούν στο επεισόδιο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητώντας να προχωρήσουν στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες ενημερώνοντας την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με καταγγελία περίπου 12 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τη δομή και στη συνέχεια πέντε μπήκαν στο προαύλιο και διαπληκτίστηκαν με ανήλικους φιλοξενούμενους, ενώ αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός τεσσάρων νεαρών αλλοδαπών.

Όπως έγινε γνωστό ένας 38χρονος και ο 14χρονος γιος του ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο. Επιπλέον συνελήφθη και ένας 15χρονος αλλοδαπός που φιλοξενείται στη δομή μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο 38χρονος.

Με προφορική εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ για τον 38χρονο ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: