Παρέλαση στη Σαντορίνη: Δικογραφία για τα επεισόδια από χρυσαυγίτες (βίντεο)

Σάλο έχει προκαλέσει η επιδρομή μελών της νεολαίας της Χρυσής Αυγής στη Σαντορίνη, οι οποίοι σταμάτησαν την παρέλαση γιατί τη σημαία κρατούσε μαθήτρια με καταγωγή από την Αλβανία.

Το περιστατικό που αμαύρωσε την εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στο Εμπορείο Σαντορίνης στηλίτευσαν μια σειρά πολιτικών προσώπων και φορέων, ενώ όπως όλα δείχνουν παίρνει και την δικαστική οδό. Στο μεταξύ, στην επίσημη ιστοσελίδα του φασιστικού κόμματος, γίνεται πανηγυρική αναφορά στο περιστατικό, το οποίο αποδίδουν ευθέως σε μέλη της Χρυσής Αυγής και “πολίτες” όπως τους χαρακτηρίζουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το ΑΤ Σαντορίνης σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη της κοινής ειρήνης και σε συνεννόηση με την εισαγγελία, ενδεχομένως το κατηγορητήριο να επεκταθεί.

Η Χρυσή Αυγή, στο σχετικό κείμενό της, που συνοδεύεται από το βίντεο της παρέμβασης, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η νεολαία της Χρυσής Αυγής στην Σαντορίνη μαζί με κατοίκους του νησιού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την επιλογή Σημαιοφόρων με κλήρωση, καθώς έλαχε την Ελληνική Σημαία να την κρατά μαθήτρια από την Αλβανία.

Οι πολίτες διέκοψαν την παρέλαση, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την προσβολή του Εθνικού Συμβόλου, τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψουν τέτοια ανθελληνικά φαινόμενα στο νησί.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά “Έλληνες έδωσαν το αίμα τους για αυτήν την Σημαία και Έλληνες πρέπει να την κρατάνε ψηλά!”.

Δείτε το βίντεο:

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: