Παρέλαση: Παραστάτης στη σημαία 17χρονος αριστούχος από το Μπαγκλαντές (βίντεο)

Ο Hasanu ήταν μόλις 15 ετών όταν έκανε ολομόναχος και με τα πόδια το ταξίδι της ζωής του και έφθασε σε μια άγνωστη χώρα που δεν γνώριζε ούτε λέξη από τη γλώσσα.

Δύο χρόνια στην Ελλάδα και παρελαύνει δίπλα στη γαλανόλευκη

Ο μικρός βρήκε καταφύγιο και στήριξη στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και μέσα σε δύο χρόνια έγινε ο μαθητής με τους καλύτερους βαθμούς στο ελληνικό σχολείο. Ο νεαρός Hasanu Zzaman από το μακρινό Μπαγκλαντές παρελαύνει σήμερα με υπερηφάνεια δίπλα στην ελληνική σημαία αποσπώντας το χειροκρότημα όλων όσοι βρέθηκαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Ελληνικό.

«Είμαι τόσο χαρούμενος και πολύ υπερήφανος που είμαι σήμερα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», λέει ο μαθητής από Μπαγκλαντές που παρά το εμπόδιο της γλώσσας κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη του.

Να αναφέρουμε ότι ο Hasanu έμαθε άπταιστα ελληνικά στο «Κέντρο Εκπαίδευσης για τα Παιδιά του Κόσμου», που λειτουργεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο κέντρο της Αθήνας. «Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν ήξερα να μιλάω καθόλου τη γλώσσα. Σήμερα θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» που με βοηθούν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Θέλω να παραμείνω στην Ελλάδα και να σπουδάσω προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών».

«Ένιωσα τιμή γι’ αυτή την ευκαιρία να είμαι δίπλα στη σημαία», είπε ο 17χρονος μαθητής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εξήγησε πως είναι χαρούμενος που κατάφερε κάτι τόσο δύσκολο με πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και τόνισε πως αγαπάει την Ελλάδα και τους φιλόξενους ανθρώπους που τον υποδέχτηκαν στη χώρα.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», ανέφερε σχετικά: «Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου και των ανθρώπων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αυτό το παιδί από το Μπαγκλαντές. Με την πορεία και την πρόοδό του, με τη σημερινή παρουσία του δίπλα στην σημαία του σχολείου τιμά την οικογένειά του και κυρίως την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και μας κάνει υπερήφανους.

Αυτό το παιδί είναι ένας από τους «λιγότερο ευνοημένους» που αποδεικνύουν καθημερινά ότι με αγάπη και την κατάλληλη υποστήριξη μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: