Πάρε μια βαθιά ανάσα: Ο κορσές επιστρέφει στη μόδα – Δες πώς θα τον φορέσεις

Πάρε μια βαθιά ανάσα: Ο κορσές επιστρέφει στη μόδα   Δες πώς θα τον φορέσεις

Οι εμφανίσεις σου θα είναι απίστευτα on-trend και θα συζητηθούν σίγουρα!

Έκπληξη! Ο κορσές επέστρεψε! Kαι η Billie Eilish είναι the one to blame αφού αυτή κατοχύρωσε το βικτωριανό κομμάτι ως την πιο φρέσκια τάση! Όταν ακούμε την λέξη «κορσές», οι περισσότερες από εμάς θα σκεφτούμε λεπτές μέσες και γυναίκες που μετά βίας μπορούν να πάρουν ανάσα. Ωστόσο, τώρα ήρθε η ώρα να τον δεις αλλιώς. Οι νέοι κορσέδες ταιριάζουν καλύτερα στο Instagram από μια ταινία εποχής. Είναι επίσης πιο πιθανόν να τον δεις φορεμένο με mini φούστες και σκισμένα τζιν από μπονέ.

Το fashion κοινό έχει ενθουσιαστεί με τον κορσέ

Η Bella Hadid και η Beyoncé είναι θαυμάστριες των κομματιών από το cult label KNWLS με έδρα το Λονδίνο. Και η Dua Lipa τα φοράει εδώ και μήνες. Στα BRIT Awards έβαλε ένα μίνι κορσέ φόρεμά της Vivienne Westwood. Επιπλέον, είδαμε την Billie Eilish να ποζάρει πρόσφατα για το British Vogue, όχι όμως με τα συνηθισμένα της φαρδιά ρούχα, αλλά με σeξι, nude εσώρουχα. Kαι δεδομένου πως οι πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν της Lily James ως Pamela Anderson για την σειρά της Hulu, Pam & Tommy εντυπωσίασαν, είμαστε σίγουροι για πως ένα πράγμα είναι σίγουρο φέτος το καλοκαίρι: ο κορσές έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας των it girls.

BRIT Awards 2021: Οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις από τη χθεσινή βραδιά

Θέλεις όμως, και πρέπει να τον φοράς; 

Οι παλαιότερες εκδοχές χρονολογούνται από το 1600 π.Χ., έγιναν δημοφιλή τον 16ο αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Μέχρι τον 19ο αιώνα, υπήρχε αυξανόμενη ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις τους στην υγεία. Όταν η Kim Kardashian φόρεσε ένα Thierry Mugler φόρεμα στο Met Gala το 2019, αποκάλυψε ότι έπρεπε να κάνει ειδικά μαθήματα από τον θρυλικό σχεδιαστή κορσέ Mr.Pearl για να μάθει πως να αναπνέει φορώντας αυτό το πολύ στενό φόρεμα. Και όμως, παρά τους περιορισμούς τους, ο κορσές δεν βγήκε ποτέ εκτός μόδας. Μάλιστα, για πολλούς, είναι ένα σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης. Είναι αρκετοί και οι σχεδιαστές που επέλεξαν να το κάνουν κεντρικό κομμάτι των συλλογών τους.

Αν δεν είσαι ακόμη σίγουρη για τον κορσέ, θυμήσου πως τα τωρινά σχέδια δεν απαιτούν εξειδικευμένα μαθήματα αναπνοής για να φορεθούν. Συνέχισε παρακάτω για να πειστείς πως πρέπει να εντάξεις στην γκαρνταρόμπα σου φέτος αυτό το ρετρό fashion piece.

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: