Παρατείνεται για 14 μέρες η κράτηση του ιρανικού δεξαμενόπλοιου στο Γιβραλτάρ

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Γιβραλτάρ αποφάσισε σήμερα την παράταση της κράτησης του ιρανικού δεξαμενόπλοιου έως τις 19 Ιουλίου, ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας του βρετανικού εδάφους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο, που κρίθηκε ύποπτο για μεταφορά πετρελαίου στη Συρία κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων κατά της Δαμασκού, συνελήφθη χθες στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ. Οι αρχές μπορούσαν να το ακινητοποιήσουν για 72 ώρες πριν ζητήσουν παράταση από τις δικαστικές αρχές.

Η δικαστική αρχή έκρινε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να θεωρηθεί ότι το δεξαμενόπλοιο Grace 1 παραβίαζε τις κυρώσεις, μεταφέροντας πετρέλαιο στη Συρία. Το πλοίο βρίσκεται δεμένο στα ανατολικά του «Βράχου».

Η Τεχεράνη κάλεσε χθες τον Βρετανό πρέσβη στο Ιράν για να διαμαρτυθεί και σήμερα ζήτησε από το Λονδίνο την «άμεση απελευθέρωση» του πετρελαιοφόρου καταγγέλλοντας την αναχαίτιση του πλοίου ως πράξη «πειρατείας».

Τα μέλη του πληρώματος του Grace 1 και ο Ινδός καπετάνιος ανακρίνονται ως αυτόπτες μάρτυρες και όχι ως ύποπτοι από τις αστυνομικές αρχές του Γιβραλτάρ, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: