Παράταση lockdown: Ποια καταστήματα ανοίγουν στις 7 και 14 Δεκεμβρίου

Πότε και πως θα λειτουργούν τα καταστήματα

Παράταση για μία εβδομάδα πήρε το lockdown, καθώς ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται στη χώρα δεν επιτρέπει την άρση του.

Άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων στις 7 και των κομμωτηρίων στις 14 Δεκεμβρίου

Με απόφαση της κυβέρνησης, από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα λειτουργούν τα καταστήματα που πουλούν εποχικά είδη.

Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είχε προαναγγείλει τις προθέσεις να επιτραπεί η λειτουργία επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή των ειδών αυτών από τα σούπερ-μάρκετ.

Στις 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν συνολικά 110 καταστήματα με αυστηρά μέτρα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν με την μέθοδο click away. Αυτό σημαίνει πως οι καταναλωτές θα προχωρούν online στις αγορές τους και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στα καταστήματα προκειμένου να παραλαμβάνουν τις παραγγελίες τους.

Παράλληλα, υπάρχει η πρόθεση να ανοίξουν νωρίτερα και τα κομμωτήρια και συγκεκριμένα στις 14 Δεκεμβρίου, καθώς τα κομμωτήρια δεν ήταν από τους κλάδους που αποτελούσαν εστία διασποράς του κορωνοϊού.

Στην περίπτωση που λειτουργήσουν θα ισχύει η επίσκεψη μόνο με ραντεβού και περιορισμένος αριθμός ατόμων εντός των χώρων (τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον, απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας και εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού).

Διαβάστε ακόμα: Λονδίνο: Πανδαιμόνιο σε καταστήματα μετά το lockdown – 925.000 σε “ψηφιακή” ουρά

 

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: