Παράταση lockdown: Αλλαγές στο ωράριο τις νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας

 

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα αλλάξει και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1, ανέφερε πως θα υπάρξουν αλλαγές στην βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και στις μετακινήσεις των πολιτών από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, ανακοινώσεις σχετικά με το τι θα ανοίξει και πότε θα γίνουν την Παρασκευή.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η αποστολή SMS στο 13033 θα συνεχίσει να ισχύει, ωστόσο θα επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο για αγορές σε καταστήματα που θα είναι ανοιχτά.

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον για να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι καταναλωτές», εξήγησε.

 

Όσον αφορά τις γιορτές και συγκεκριμένα τις παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενδεχομένως να υπάρξει ειδική πρόβλεψη. «Θα το δούμε όπως πλησιάζουμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», είπε ο κ. Πέτσας.

Τέλος, ήταν κάθετος ότι δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως δε για όσους έχουν εξοχικά.  Εξαίρεση θα αποτελούν οι εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και οι φοιτητές, αφού θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

Διαβάστε ακόμα: Επιστολή Μητροπολίτη Πατρών σε Μητσοτάκη για άνοιγμα εκκλησιών

politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: