Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τις 5 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν προθεσμία έως τις 5 Ιανουαρίου προκειμένου να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 ή να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας, σε περίπτωση που τα οχήματα είναι σε ακινησία.

Η ολιγοήμερη αυτή παράταση δόθηκε από το Υπουργείο ώστε να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 χωρίς να ταλαιπωρηθούν περιμένοντας ατελείωτες ώρες στις ουρές των τραπεζών ή των ΕΛΤΑ.

Επιπλέον, επειδή η 31η Δεκεμβρίου είναι Κυριακή, δηλαδή μη εργάσιμη ημέρα, το οικονομικό επιτελείο προτίμησε να δώσει την ολιγοήμερη παράταση για να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε όσους εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας τους ηλεκτρονικά την τελευταία ημέρα της προηγούμενης προθεσμίας.

Ωστόσο, όσοι δεν πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας των οχημάτων τους μέχρι την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, θα τους έρθει μήνυμα στο Taxisnet, το οποίο θα τους ενημερώνει ότι υποχρεούνται να καταβάλουν ποσό ίσο με το διπλάσιο αρχικό τίμημα που έπρεπε να καταβάλουν.

Όσον αφορά εκείνους που επιθυμούν να μην πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 και να γλιτώσουν από τα υπέρογκα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης μπορούν μέχρι την Παρασκευή να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους εφορίες.

Προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες τους, οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την άδεια κυκλοφορίας, τις πινακίδες, φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ, απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2017, υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο και αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: