Παράνομο κέντρο αποτοξίνωσης λειτουργούσε στο Βόλο

Ένας 43χρονος έστησε ένα ιδιωτικό κέντρο αποτοξίνωσης από ναρκωτικά και αλκοόλ και για το λόγο αυτό νοίκιασε μια διώροφη μονοκατοικία σε προάστιο του Βόλου, ωστόσο δεν εφοδιάστηκε και με τα απαραίτητα έγγραφα και άδειες για να λειτουργεί την επιχείρησή του νόμιμα και να τηρεί τη νομοθεσία που προβλέπει το υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία ιδιωτικών κλινικών.

Να σημειωθεί ότι ο 43χρονος πληρωνόταν κανονικά για κάθε περιστατικό με ποσά που κυμαίνονταν μεταξύ 700 και 1.000 ευρώ.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών πήγαν στο κέντρο αποτοξίνωσης και έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους, διαπιστώνοντας ότι η επιχείρηση λειτουργούσε παράνομα, αλλά δεν βρέθηκαν πουθενά ναρκωτικές ουσίες. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο κτίριο τρεις χρήστες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι φιλοξενούνταν στο κέντρο και ότι με τις συμβουλές του 43χρονου έδιναν αγώνα για την απεξάρτησή τους.

Να αναφέρουμε ότι στον χώρο δεν υπήρχαν ειδικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά ο 43χρονος που συνελήφθη αμέσως ισχυρίσθηκε στους αστυνομικούς ότι άνοιξε το κέντρο για να βοηθήσει τα άτομα που ήταν εξαρτημένα ή εθισμένα, επειδή ο ίδιος είχε καταφέρει να απεξαρτηθεί από το ναρκωτικά.

Κάθε παροχή έναντι αμοιβής για κάθε περιστατικό στηριζόταν στην εμπειρική γνώση του 43χρονου και όχι σε επιστημονικές μεθόδους. Το κέντρο αποτοξίνωσης λειτουργούσε για πάνω από τρεις μήνες και ο 43χρονος κατάφερε να πείσει άγνωστο αριθμό χρηστών που προσπαθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να το αντιμετωπίσουν την εξάρτησή τους.

Έτσι, ο 43χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα του Βόλου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: