Παράνομο διαδικτυακό στοίχημα με Bitcoin στην Ελλάδα

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) βρίσκονται τουλάχιστον δύο ιστότοποι διαδικτυακού στοιχηματισμού, οι οποίοι χρησιμοποιούν το ψηφιακό νόμισμα bitcoin. Πρόκειται, μάλιστα, για εξαιρετικά εξελιγμένες υπηρεσίες στοιχηματισμού, καθώς προσφέρουν πολλά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου, με τους παίκτες να χρησιμοποιούν bitcoins.

Εντός των ημερών, οι συγκεκριμένοι ιστότοποι πρόκειται να προστεθούν στη μαύρη λίστα της ΕΕΕΠ. Στη μαύρη λίστα στην οποία βρίσκονται σήμερα άλλοι 927 ιστότοποι, ώστε να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε χρήστες από την Ελλάδα.

Η υπόθεση με τους ιστότοπους που αξιοποιούν το bitcoin για τις συναλλαγές τους, ώστε οι παίκτες να μη χρειάζεται να περάσουν μέσω του τραπεζικού συστήματος, δείχνει πάντως ότι η υπόθεση του παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού είναι σαν τη Λερναία Υδρα. Οσα κεφάλια και να κόβει η ΕΕΕΠ μέσω της μαύρης λίστας, άλλα τόσο ξεφυτρώνουν. Γι’ αυτό και στην αγορά τυχερών παιχνιδιών θεωρούν πως είναι απαραίτητη η ουσιαστική ρύθμιση και της συγκεκριμένης αγοράς, η οποία λειτουργεί από το 2011 υπό «μεταβατικό καθεστώς» προσωρινών αδειών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο 24betgr.com

Πηγή: lykavitos.gr - oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: