Παραμένουν κάποιοι πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η δημοσιοποίηση της κατάστασης που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανάγκασε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δώσει εντολή για απομάκρυνση προσφύγων και παράτυπων μεταναστών από το σημείο.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Η υλοποίηση της επιχείρησης απομάκρυνσης ξεκίνησε στις 15:00 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας και μέσα στις επόμενες 4 ώρες απομακρύνθηκαν περισσότεροι από ογδόντα πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες. Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου. Μια μικρή ομάδα μοιράστηκε στα αστυνομικά τμήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Κάποιοι από τους πρόσφυγες δεν δέχτηκαν να μεταφερθούν ούτε στα αστυνομικά τμήματα, ούτε στο κέντρο φιλοξενίας. Μετακινήθηκαν λίγα μέτρα πιο πάνω επί της οδού Αριστοτέλους. Στις τέσσερις ώρες που διήρκεσε η επιχείρηση απομάκρυνσης κατέφταναν στο σημείο νέοι πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες. Οι αστυνομικοί που περιφρουρούσαν τον χώρο μπροστά στο αστυνομικό τμήμα έλαβαν εντολή να τους ζητούν να αποχωρήσουν. Οι νεοαφιχθέντες αλλοδαποί συγκεντρώθηκαν στο σημείο που βρίσκονταν οι υπόλοιποι αλλοδαποί, δηλαδή σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την είσοδο του αστυνομικού τμήματος.

Απομένει να φανεί τις επόμενες ημέρες αν το ενδιαφέρον του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν υποκριτικό και είχε να κάνει μόνο με τον καθαρισμό του χώρου μπροστά στο αστυνομικό τμήμα. Η απομάκρυνση των προσφύγων και παράτυπων μεταναστών λίγα μέτρα πιο πάνω στην ίδια πλατεία δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην ουσία του.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: