«Παραλογισμός» η απόφαση τρόικας και Eurogroup

«Παραλογισμός» η απόφαση τρόικας και Eurogroup

Μένεα εναντίον της απόφασης του πνέει ο Γιώργος Λιλλήκας, κάνοντας λόγο για « διάλυσης» της οικονομίας και της κοινωνίας, ενώ επιρρίπτει ευθύνες… και στον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Λιλλήκας επανέλαβε την άποψη ότι οι λύσεις για ξεπέρασμα της κρίσης, πρέπει να αναζητηθούν έξω από τον «παραλογισμό» της τρόικας και του Eurogroup, για να διατηρήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Επίσης, αναφέρει ότι όσο και να θέλει να εκφράσει τη συμπάθεια του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προσπάθειες του, «δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις ευθύνες που τον βαραίνουν γιατί δογματικά και ακατανόητα αποδέχθηκε τη λογική και τους αριθμούς της τρόικας, ακολουθώντας τη συνταγή τους ως μονόδρομο».

Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, ο κ. Αναστασιάδης κρίνεται «γιατί πεισματικά απέφυγε να εξετάσει εναλλακτικές επιλογές που είχε στη διάθεση του», με αποτέλεσμα και ΔΝΤ να πειραματιστούν σε βάρος του Κυπριακού λαού. Επίσης, διατυπώνει επικρίσεις εναντίον του Προέδρου γιατί επέτρεψε, όπως αναφέρει, σε και ΔΝΤ να μας τιμωρήσουν για την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, «το οποίο μετά βεβαιότητας θα επαναφέρουν σύντομα, με τον ίδιο εκβιαστικό και εξευτελιστικό τρόπο, τη στιγμή μάλιστα που ο Κυπριακός Ελληνισμός θα βρίσκεται σε κοινωνική εξαθλίωση».

Τέλος, κάνει λόγο για άτακτη υποχώρηση της Κύπρου στο Eurogroup, που έστειλε το μήνυμα πως «ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση του είναι ευάλωτοι στους εκβιασμούς και χωρίς αντιστάσεις». Κάνει λόγο για ψευδαισθήσεις όσον αφορά τις περιβόητες, όπως αναφέρει, φιλίες με την Ανγκελα Μέρκελ και το ΕΛΚ.

iapopsi.gr
«Παραλογισμός» η απόφαση τρόικας και Eurogroup «Παραλογισμός» η απόφαση τρόικας και Eurogroup

«Παραλογισμός» η απόφαση τρόικας και Eurogroup

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: