Παραιτήθηκε ο 80χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας

Την παραίτησή του υπέβαλε, ο Κωνσταντίνος Πατέρας, ο οποίος είχε οριστεί διοικητής του ΓΝ Καρδίτσας.

“Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Πατέρα από τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η επιλογή του νέου διοικητή, ο οποίος είναι 80 ετών, είχε προκαλέσει αντιδράσεις, ακόμη και στους κόλπους της ΝΔ.

Νωρίτερα, μιλώντας στον Ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7, ο κ. Πατέρας είχε σημειώσει ότι “η δήλωση του πρωθυπουργού ότι συμπεριλάβαμε τους ανθρώπους, που είχαν και πείρα και μόρφωση, νομίζω πως είναι αρκετή, εγώ δεν θα ήθελα να ρίξω λάδι στη φωτιά”.

“Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην προκήρυξη για τη διοίκηση των νοσοκομείων, και έχω ένα αξιόλογο βιογραφικό. Έχω διδακτορικό ψυχολογίας, έχω διδάξει ψυχολογία, έχω κάποια σχέση με το χώρο της υγείας. Όλη μου η οικογένεια είναι μέσα στο ιατρικό επάγγελμα. Σ’ αυτήν περίπτωση όμως, δεν ήθελαν γιατρό, ήθελαν μάνατζερ και με επέλεξαν. Έτσι αποφάσισε η επιτροπή, που ήταν υπεύθυνη για την αξιολόγηση. Εγώ έκανα ό,τι προέβλεπε η προκήρυξη, στην περιοχή μας ήμασταν 35 υποψήφιοι” ανέφερε ο κ. Πατέρας, σημειώνοντας ότι η επίθεση στο πρόσωπό του “εξυπηρετεί προσωπικές φιλοδοξίες και έχω την αίσθηση ότι είναι και μία ευκαιρία ορισμένοι να εκτονωθούν, έχοντας μίσος εναντίον συγκεκριμένων ανθρώπων”.

“Θα είμαστε από αυτούς, που όχι μόνο θα πετύχουν, άλλα θα προσφέρουν και τεράστιο έργο. Να είστε σίγουροι, ότι αν για οποιοδήποτε λόγο εμποδίζομαι να κάνω αυτό που θέλω να κάνω, θα σηκωθώ και θα φύγω μόνος μου” , πρόσθεσε.

politiki

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: