Παραίτηση Μπάχμαν μετά τη δημοσιοποίηση της φωτο- Χίτλερ

Παραίτηση Μπάχμαν μετά τη δημοσιοποίηση της φωτο- Χίτλερ

Παραίτηση Μπάχμαν μετά τη δημοσιοποίηση της φωτο  Χίτλερ

Μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών του, στις οποίες προσομοιάζει με τον ηγέτη των Ναζί, Αδόλφο Χίτλερ, αλλά και ρατσιστικών σχολίων που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο  ηγέτης του αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA στη Γερμανία παραιτήθηκε/

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Λούτς Μπάχμαν φέρεται να δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι παραιτείται απο το συμβούλιο του PEGIDA.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Μπάχμαν εξέφρασε τις απολογίες του σε όλους τους πολίτες που αισθάνθηκαν ότι βρέθηκαν στο στόχαστρο των σχολίων του.

Πρόκειται για απερίσκεπτα , στα οποία δεν θα προέβαινα ξανά έγραψε, εκφράζοντας παράλληλα λύπη διότι έβλαψε τα συμφέροντα του κινήματος.

Την Τετάρτη δημοσιεύτηκε φωτογραφία του Μπάχμαν, με κούρεμα και μουστάκι που παραπέμπουν στον Αδόλφο Χίτλερ, ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων, καθώς και νέες αμφιβολίες αναφορικά με τους ισχυρισμούς περί εξτρεμιστικών τάσεων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξάλλου, σε παλαιότερα του Μπάχμαν στο facebook, έκανε λόγο για τέρατα και βρωμιά, αναφερόμενος σε πρόσφυγες.

Η εκπρόσωπος του κινήματος χαιρέτισε την απόφαση του κ. Μπάχμαν να παραιτηθεί, ενώ είπε ότι η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη αποτελούσε σάτιρα, χαρακτήρισε όμως τραβηγμένα τα κατά των προσφύγων.

Η ανακοίνωση της παραίτησης του Μπάχμαν έγινε εν μέσω της νέας πρωτοβουλίας για πορεία διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά στην Λειψία, απο το αδελφό αντι-ισλαμικό κίνημα LEGIDA, ενώ προγραμματιζόταν και αντι-διαδηλώσεις.

Η προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα πορεία του PEGIDA στη Δρέσδη ακυρώθηκε, λόγω φόβων για απόπειρα δολοφονίας του Μπάχμαν από ισλαμιστές.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: