Παραιτήσεις για το αναβατόριο της Ακρόπολης ζήτησε το υπουργείο Πολιτισμού

Την παραίτηση της προϊσταμένης της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών ζήτησε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, μετά το θέμα του αναβατορίου ΑΜΕΑ της Ακρόπολης.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι «η λειτουργία του αναβατορίου ΑΜΕΑ απασχόλησε την πολιτική ηγεσία σε απόλυτη προτεραιότητα επί αρκετούς μήνες, τόσο για την αποκατάσταση της λειτουργίας του όσο και για την άμεση υλοποίηση νέας μόνιμης λύσης, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση συνολικά της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Ωστόσο η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο περιστατικό οδήγησε στο να ζητηθούν οι παραιτήσεις λόγω ολιγωριών και σειράς λανθασμένων χειρισμών για τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της χώρας που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα όλης της ανθρωπότητας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί το περιστατικό με μαθητή που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, τον οποίο σήκωσαν στα χέρια ο πατέρας του και άλλοι γονείς, κατά την επίσκεψή τους στην Ακρόπολη, καθώς το αναβατόριο, με το οποίο θα ανέβαινε με το αμαξίδιό του, ήταν εκτός λειτουργίας.

Το περιστατικό – ντροπή για το διεθνούς εμβέλειας μνημείο συνέβη, σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού, το Σάββατο 30 Μαρτίου.

Όταν έφτασαν στην Ακρόπολη, στο πλαίσιο της τριήμερης εκδρομής της ΣΤ” δημοτικού στην Αθήνα, οι επισκέπτες πληροφορήθηκαν πως το αναβατόριο ήταν εκτός λειτουργίας. «Είχε μεγάλη λαχτάρα να βρεθεί μαζί με τους συμμαθητές και τους δασκάλους του, στο μνημείο-σύμβολο της πατρίδας μας, και ο πόνος που ένιωσε από αυτόν τον αποκλεισμό δεν μπορεί να περιγραφεί» αναφέρει για τον μαθητή με αναπηρία ο Σύλλογος γονέων στην επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Πολιτισμού και την Α΄Εφορεία Αρχαιοτήτων.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: