Παραγραφή για χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, λόγω διάλυσης του ΣΔΟΕ

Προς παραγραφή οδεύουν χιλιάδες μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, λόγω διάλυσης του ΣΔΟΕ, ενώ, την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, το υπουργείο Οικονομικών στοχοποιεί τους μικροοφειλέτες και προστατεύει τους «μεγαλοκαρχαρίες».

Η υπόθεση των μηδενικών προστίμων και των προβλημάτων με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ που είχε αναδείξει το Newmoney.gr, αποτέλεσε την αφορμή για την έκδοση ανακοίνωσης για το θέμα από τον Σύλλογο Εφοριακών, στην οποία γίνεται λόγος για κατάργηση του προληπτικού Ελέγχου και μηδενισμό προστίμων για τους παραβάτες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: Αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία τα όσα συνεχίζουν να συμβαίνουν στο Υπουργείο Οικονομικών και αφορούν την »προσπάθεια» καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Η ψήφιση στη Βουλή του περιβόητου »κόφτη», ο οποίος θα ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων στα έσοδα, θα περίμενε κανείς να οδηγήσει στην ένταση των προσπαθειών και κυρίως στην κατεύθυνση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού προς την εντοπισμένη, αλλά τυγχάνουσα επί σειρά ετών ασυλίας, φοροδιαφυγή.

Δυστυχώς όμως, αυτό που συμβαίνει είναι η στοχοποίηση χιλιάδων μικροοφειλετών, οι οποίοι απειλούνται με κατασχέσεις επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν χαράτσια και φόρους (που συνήθως δεν αντιστοιχούν στα πραγματικά τους εισοδήματα), ενώ το δίχτυ ασφαλείας για τους φοροφυγάδες παραμένει και ταυτόχρονα δημιουργούνται συνθήκες περαιτέρω γιγάντωσης του φαινομένου αυτού, κατάσταση την οποία δεν μπορεί να κρύψει καμιά επικοινωνιακή καμπάνια, αντίστοιχη με αυτές που έχουμε ζήσει πολλές φορές στο παρελθόν.

protothema.gr

ellada

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: