Παραδοσιακοί απίθανοι λουκουμάδες με πατάτα !!!




Αυτούς τους λουκουμάδες να τους φτιάξετε όλοι !!!  Δεν θα έχετε ξαναφάει τόσο ωραίους !!  Παραδοσιακή συνταγή από Λέσβο !!!
Τα υλικά είναι  για πολλούς λουκουμάδες αλλά και να μείνουν τρώγονται και την άλλη μέρα αρκεί να μελώσετε όσους θα φάτε κάθε φορά !! Αν θέλετε λιγότερους μοιράσετε τα υλικά στην μέση όπως έκανα κι εγώ και βγήκαν όσοι φαίνονται δηλαδή αρκετοί !!!

ΥΛΙΚΑ για μεγάλη δόση
2 κιλά αλεύρι Αλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κιλό πατάτες
φακελάκια μαγιά νωπή 50 γραμ .
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 και 1/2 ποτήρια του νερού νερό
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για από πάνω στο σερβίρισμα
κανέλα μέλι καρύδι.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια μικρά τις πατάτες και τις βράζουμε καλά.
Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο πουρέ ή με ένα πιρούνι.



 Προσθέτουμε την μαγιά αραιωμένη σε λίγο ελάχιστα χλιαρό νερό το αλάτι και το νερό και τα ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός όπως σας δείχνω λείος .


Ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύουμε  με τον αυγοδάρτη ή με το χέρι μέχρι να δούμε να γίνει παχύς χυλός όχι νερουλός γιατί δεν θα πετύχουν ..


 Το αφήνουμε κάπου ήσυχα να φουσκώσει θα το δείτε και θα το καταλάβετε τότε είναι έτοιμη για τηγάνι.Βάζουμε το λάδι να κάψει πολύ καλά και παίρνουμε κοντά μας ένα φλιτζάνι με νερό ένα μεγάλο κουτάλι για να το βουτάμε μέσα κάθε φορά να μην κολλάει η ζύμη.Ο τρόπος να βγούνε στρογγυλά είναι απλός βουτάμε το χέρι μέσα στην ζύμη παίρνουμε στην χούφτα μας την κλείνουμε και με το κουτάλι βρεγμένο παίρνουμε το περίσσιο δείτε φωτογραφία και ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Κάθε φορά βουτάμε το κουτάλι στο νερό θα παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης η φωτογραφία είναι ενδεικτική.Τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας λίγο και σερβίρουμε με μέλι κανέλα κι αν έχετε τριμμένο καρυδάκι !! Καλή επιτυχία γιατί όρεξη θα έχετε σίγουρα !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




syntages

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: