Παραδοσιακά Μικρασιάτικα Λουκούμια. Με αγάπη από της Σέρρες!


ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ½  ποτήρι νερού χλιαρό νερό


  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά η  1 πακετάκι νωπή

Για την επικάλυψη

  •  1 ½ κουταλάκι γλυκού κανέλλα
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπαχάρι
  • ½ κούπας τσαγιού σουσάμι  ψημένο
  • Σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό ρίχνουμε λίγο –λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει

Κόλπο:

Για ποιό μεγάλη ευκολία μπορείτε από την προηγούμενη μέρα να παραγγείλετε από τον φούρνο να σας κρατήσει έτυμο ζυμάρι (ψωμιού). Έτσι αποφεύγετε όλη αυτή την διαδικασία να κάνετε δική σας ζύμη .

Αν επιλέξετε να πάρετε έτυμο ζυμάρι παραγγείλετε 2 κιλά

Πηγή φωτογραφίας:s-mikrasiatonserres.gr

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε τρία ίσα μέρη

Πηγή φωτογραφίας:s-mikrasiatonserres.gr

Ανοίγουμε με τα δάκτυλά μας σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια για να μην μας κολλάει  το ένα κομμάτι της ζύμης μας σε χονδρό φύλλο και το αλοίφουμε με σπορέλαιο πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι τα ανάμεικτα μπαχαρικά(κανέλα, μπαχάρι). Στη συνέχεια ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι της ζύμης  τo οποίο τοποθετούμε πάνω στο πρώτο πασπαλίζουμε με τα παραπάνω υλικά πατάμε με τα δάκτυλά μας τα κομμάτια της ζύμης για να ενωθούν μεταξύ τους και να γίνει ένα ενιαίο κομμάτι. Κόβουμε από το ενιαίο κομμάτι ζύμης μακρόστενα κομμάτια

Πηγή φωτογραφίας:s-mikrasiatonserres.gr

Στη συνέχεια τα στρίβουμε

Ρίχνουμε στη βάση ενός ταψιού σπορέλαιο και τοποθετούμε τα κομμάτια των λουκουμιών το ένα δίπλα στο άλλο να μην έχουν απόσταση μεταξύ τους  αλλοίφουμε με αυγό πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε  σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν

Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς περίπου 1 ώρα. Το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω.

Ιδανικά συνοδεύετε με τυρί φέτα


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: