Παππάς: Καμία μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

Παππάς: Καμία μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

Ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξη που παραχώρησε, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο για μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, τόνισε πως «αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, δεν θα υπήρχε η ανάγκη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές». Αντίθετα, σημειώνει, η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπήρξε εποικοδομητική και πιθανά θα επαναληφθεί, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος.

Στη συνέντευξή του στο Έθνος, αναφέρθηκε και στο διακύβευμα των εκλογών, επισημαίνοντας ότι «το διακύβευμα είναι, με δεδομένη την συμφωνία με τους δανειστές, ποια θα υλοποιήσει τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία».

Ο κ. Παππάς επιμένει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού από τους δανειστές και προσθέτει ότι το «this is a coup» δεν ήταν απλά ένα διαδικτυακό σύνθημα.

Επίσης, εμμένει στο ότι η απόφαση του δημοψηφίσματος ήταν σωστή και ότι το ΟΧΙ δεν ήταν ΝΑΙ στη .

Κατηγορεί τους πρώην συντρόφους του στην Αριστερή Πλατφόρμα ότι «συμπλέουν με το σχέδιο Σόιμπλε και άλλων ακραίων ευρωπαικών δυνάμεων για επιστροφή στη δραχμή, σε συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή με μνημόνιο».

Στη συνέχεια, αφήνει ανοικτό να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όσοι βουλευτές ψήφισαν «παρών» στις κρίσιμες ψηφοφορίες, λέγοντας ότι «με δεδομένη την συμφωνία, στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν θέσεις για όσους θέλουν να σχεδιάσουμε το νέο πρόγραμμα της αριστερής κυβέρνησης και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα της διαπραγμάτευσης».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, τονίζει ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Το εξαιρετικά επικερδές άναρχο τοπίο στον χώρο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών λαμβάνει τέλος με τη νομοθετική πρωτοβουλία που έχει ήδη αναληφθεί».

Τέλος, αποσαφηνίζει ότι η διαβούλευση για το νομοσχέδιο παρατάθηκε όχι με ευθύνη της κυβέρνησης και καταλήγει ότι «θέλω να πιστεύω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουμε το νέο νόμο στην επόμενη . Αν υπήρχε αναμφισβήτητη σύνθεση και η κυβέρνηση δεν ανατρεπόταν σε λίγες ημέρες το νομοσχέδιο θα ερχόταν στη ».

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: