Παπαναστασίου: Τα αντίμετρα αντικαθιστούν σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες των μέτρων

Σε αντιφάσεις έπεσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, καθώς αρχικά τόνισε ότι «τα αντίμετρα εξισορροπούν πλήρως τον αρνητικό αντίκτυπο των μέτρων», ενώ στο τέλος υποστήριξε ότι «τα αντίμετρα αντικαθιστούν σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες των μέτρων».

Όπως σημείωσε, η συμφωνία περιλαμβάνει φορολογικά μετρά που δεν είναι σωστά,  αλλά το ΔΝΤ ήταν ανένδοτο, προσθέτοντας ότι αυτά είναι «περιττά», διότι «η μεγάλη υπέρβαση 2016 κ συνεχίζει φέτος επιβεβαιώνει τις δικές μας οικονομικές προβλέψεις».

Η κα. Παπαναστασίου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επέμεινε στις θέσεις και έτσι κατάφερε να φέρει αντίμετρα που εξισορροπούν πλήρως τα μέτρα και «άρα προκύπτει καθαρό ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

«Διαπραγματευτήκαμε με πείσμα και συνέπεια στην ταξική μας τοποθέτηση. Τα αντίμετρα κατορθώνουν να αντικαταστήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις απώλειες που δημιουργούν τα μέτρα. Η ταυτότητά μας βρίσκεται μέσα στα θετικά μέτρα. Ο στόχος μας παραμένει η συνολική αλλαγή οικονομικής πολιτικής, αυτό φοβάται η αντιπολίτευση αυτή είναι και η διαφορά μας», ανέφερε, ωστόσο, στη συνέχεια.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: