Παπαγγελόπουλος: Με λέγατε υπουργάκο; «Ποτέ, μόνο Ρασπούτιν» απάντησε η Ράικου

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, κατά την σημερινή κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο, αναφερόμενη στην Novartis επανέλαβε ότι «δεν υπήρξαν ποτέ στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα», ενώ αναφερόμενη στον κ. Παπαγγελόπουλο, είπε ότι «ήθελε πολιτικά πρόσωπα εδώ και τώρα, δεν ήθελε τη διερεύνηση της Novartis, είχε εμμονή στην κατασκευή στοιχείων» και προσέθεσε: «γνώριζε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα».

Ειδικότερα, κατά την 10η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής Ελένη Τουλουπάκη, συνέχισε για τρίτη δικάσιμο την κατάθεσή της η Ελένη Ράϊκου, την οποία διαδέχθηκε η κυρία Τουλουπάκη, μετά την παραίτησή της πρώτης (κυρίας Ράικου).

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασία η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου, υπέβαλε διευκρινίστηκες ερωτήσεις στην κυρία Ράϊκου με πολιτική χροιά, αλλά και με χαρακτηρισμούς κατά πρώην πολιτικών προσώπων, όπως είναι για τον Γιάννο Παπαντωνίου τον οποίο χαρακτήρισε «ως καμένο χαρτί για το κόμμα του».

Δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, όταν ο κ. Παπαγγελόπουλος υπέβαλε ερωτήσεις προς τη μάρτυρα, όπως σε ποίες ταβέρνες βρέθηκαν, σε ποία εκδήλωση με Οριεντάλ και με τη συμμετοχή χορευτριών με ελαφρά ενδυμασία βρέθηκαν, με γραβάτες δώρα, κ.λπ., αλλά και με χαρακτηρισμούς, όπως «υπουργάκο».

Ευτράπελα με «υπουργάκο» και γραβάτες

Μεταξύ του κ. Παπαγγελόπουλου και της κυρίας Ράϊκου υπήρξε ο εξής διάλογος:

Παπαγγελόπουλος: Είπατε ότι με αποκαλούσατε Δημήτρη και σας αποκαλούσα Ελένη. Είναι σύνηθες φαινόμενο με δέκα διαφορά (σ.σ.: κατά την εισαγγελική επετηρίδα), αν δεν είχαμε καλές σχέσεις; Ξέρετε άλλο εισαγγελέα να με αποκαλεί Δημήτρη;

Μάρτυρας: Ήμασταν στο ίδιο γραφείο. Και με τον κ. Αθανασίου, Παναγιώτη και Ελένη αποκαλούμαστε.

Παπαγγελόπουλος: Η Τουλουπάκη με αποκαλεί ακόμα κύριο εισαγγελέα πάντως.

Παπαγγελόπουλος: Έχετε έρθει στο σπίτι μου με το σύζυγο σας;

Μάρτυρας: Ναι και έχει έρθει ο κατηγορούμενος σπίτι μου και με άλλους συναδέλφους. Έχω πει ότι έχουμε συναντηθεί εκτός γραφείου 2-3 φορές.

Ακολούθησε σωρεία ερωτήσεων του κατηγορουμένου προς τη μάρτυρα σχετικά με το εάν έχουν επισκεφθεί μαζί διάφορες ταβέρνες της Αττικής. Ο διάλογος προκάλεσε γέλια στην αίθουσα. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος έκανε αναφορά σε βάπτιση στην οποία βρέθηκαν μαζί, υπενθυμίζοντας στη Ράϊκου κάποια χορεύτρια Οριεντάλ που είχε εμφανιστεί στη συγκεκριμένη κοινωνική εκδήλωση.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: