Παπαγγελόπουλος: Κανένα στοιχείο για σύσταση Εξεταστικής για το Noor1

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις πράξεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην υπόθεση Noor1, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση.

«Ακόμα και οι πρωτοετείς της νομικής ξέρουν ότι για να υπάρξει ηθική αυτουργία πρέπει να υπάρξει φυσική αυτουργία. Η εισαγγελέας κ. Τζίβα δεν διώκεται ποινικά, άρα εάν δεν υπάρχει πράξη, τότε δεν υπάρχει ηθικός αυτουργός. Για ποιο αδίκημα είναι υπόλογος ο κ. Καμμένος; Κανένα στοιχείο δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα για να συσταθεί Εξεταστική επιτροπή. Είναι σχήμα οξύμωρο και πρωθύστερο. Να περιμένουμε τα αποτελέσματα της Δικαιοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Δίνοντας τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για το κομμάτι της υπόθεσης που τον αφορά, ο υπουργός σημείωσε ότι η ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο γραφείο του για την υπόθεση, έμεινε εκεί έναν μήνα, και οι συνεργάτες του τη διαβίβασαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, χωρίς ποτέ ο ίδιος να λάβει γνώση για το περιεχόμενό της.

«Δεν μου αρέσουν ούτε οι συνωμοσίες ούτε οι σκευωρίες», τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Όπως είπε ο υπουργός, ο ελληνικός λαός υποφέρει τα πάνδεινα σήμερα χωρίς να ευθύνεται ούτε ο ίδιος, ούτε η σημερινή κυβέρνηση. «Σήμερα δεν χρειάζονται κραυγές, αλλά νηφαλιότητα και επιχειρήματα. Και την ίδια στιγμή που χρειάζεται η ευρύτερη δυνατή συναίνεση, αντί συναίνεσης, κάποιοι ανόητοι θερμοκέφαλοι ονειρεύονται Ειδικά Δικαστήρια», κατέληξε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: