Παπαευαγγέλου: 213 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 255 στην Αττική

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι από τα 1.044 νέα κρούσματα, τα 255 εντοπίζονται στην Αττική και τα 213 στη Θεσσαλονίκη. Λίγο νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επιπλέον 85 θανάτους. Οι διασωληνωμένοι φτάνουν πλέον τους 600.

Από τις νέες μολύνσεις, οι 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 105.271. 581 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2.406 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνουν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ύπαρξη παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων με κορoνοϊό από τον ΕΟΔΥ, που έχει ως αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, με αφορμή τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «ΒΗΜΑ» και «Δημοκρατία», διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα διενεργήσει ο επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκος Ορνεράκης.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών. Ο εισαγγελικός λειτουργός αφού μελετήσει τα επίμαχα δημοσιεύματα και θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, πάντως, αρνείται ότι εφαρμόζεται διπλός τρόπος καταγραφής κρουσμάτων, χαρακτηρίζοντας τα εν λόγω δημοσιεύματα ως «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» και επιμένει ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται καθημερινά στην «Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορoνοϊό» είναι έγκυρα και αξιόπιστα.»

Κάποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων»., υποστηρίζει ο ΕΟΔΥ και προσθέτει πως «όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές».

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: