Παπαντωνίου: Η προφυλάκισή μου διατάχθηκε εννέα μέρες μετά την εξαγγελία του δόγματος Πολάκη

Έπειτα από τη 17μηνη προφυλάκισή του, ο Γιάννος Παπαντωνίου κάνει λόγο σε συνέντευξή του για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «ήταν θλιβερή και μοναδική στη Μεταπολίτευση». Παράλληλα, σημειώνει μέσω της Athens Voice ότι «η προφυλάκιση μου διατάχθηκε εννέα μέρες μετά την εξαγγελία του δόγματος Πολάκη».

Ο πρώην υπουργός, στη συνέντευξή του, καταγγέλλει ότι βρέθηκε στον Κορυδαλλό αυτός και η σύζυγός του, όχι χωρίς δίκη, χωρίς καν παραπομπή σε δίκη, με κατηγορίες που και οι ίδιες οι δικαστικές Αρχές παραδέχθηκαν ότι δεν στοιχειοθετούνται.

Επίσης, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ως συντονιστή των διώξεων εναντίον του, με μεθόδους που οι αυταρχικοί ηγέτες εφαρμόζουν εναντίον των πολίτικων τους αντιπάλων.

«Ο Τσίπρας και η ομάδα του βάδιζαν στα χνάρια του Τσάβες, του Πούτιν και του Ερντογάν», σημειώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Αν ο Τσίπρας κέρδιζε και επόμενη θητεία, τώρα θα συζητούσαμε τα σχέδια του για το …2030, όπως συμβαίνει στη σημερινή Ρωσία με τον ισόβιο Πουτιν».

Συγχρόνως, θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε αναστολές παρέμβασης σε θεσμούς της αστικής δημοκρατίας, ενώ ονομάζει τους Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, Ελένη Τουλουπάκη και λοιπούς δικαστές «απλά εκτελεστικά όργανα».

Αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, καταγγέλλει ότι η διαγραφή του εντασσόταν σε πολιτική εκκαθαρίσεων   προσώπων που μπορούσαν  να τον αμφισβητήσουν και επισημαίνει ότι με την διαγραφή πρώτα του ιδίου και μετά του Κώστα Σημίτη, έφτιαξε ένα αρχηγικό κόμμα.

Αντίθετα, για τον Σημίτη υποστηρίζει ότι «ο σημιτικός εκσυγχρονισμός δεν ολοκληρώθηκε», γιατί ξεκίνησε από πάνω προς τα κάτω και ονομάζει τον πρώην πρωθυπουργό «ικανό διαχειριστή» μάλλον παρά «μεταρρυθμιστή ηγέτη».

Παράλληλα, ο Γιάννος Παπαντωνίου, στη συνέντευξή του, δίνει εξηγήσεις για την περίοδο του χρηματιστηρίου και θεωρεί ότι εσκεμμένα  προσπάθησαν να του φορτώσουν την πτώση του, ενώ η συμπεριφορά της ελληνικής Σοφοκλέους δεν διέφερε από τις άλλες προηγμένες χώρες.

Τέλος, μέμφεται τον εαυτό του που αποσύρθηκε από την πολιτική μετά τον αποκλεισμό που του επέβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πολιτική

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: