Παπαδημούλης: Θετικό βήμα οι αποφάσεις του Eurogroup

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε βήμα ακύρωσης των σεναρίων οικονομικής αποσταθεροποίησης και πολιτικής οπισθοδρόμησης τις αποφάσεις της Ευρωομάδας (Eurogroup).

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, που «κάνουν καλά τη δουλειά τους». Παράλληλα δε, εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι δεν θα βρεθεί βουλευτής από τους 153 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που «θα θελήσει να ρίξει τον Τσίπρα για να έλθει ο Μητσοτάκης».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλη στο ΑΠΕ -ΜΠΕ:

«Χθες, στο Eurogroup, έγινε ένα θετικό βήμα που ακυρώνει τα σενάρια οικονομικής αποσταθεροποίησης και πολιτικής οπισθοδρόμησης. Τώρα απαιτείται αποτελεσματικότητα και ταχύτητα και από την Ελλάδα και από τους δανειστές, για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και αποσαφήνιση του «δημοσιονομικού οδικού χάρτη» για χρέος και πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018. Για να ενταχθεί επιτέλους και η Ελλάδα την άνοιξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να βγούμε τον Αύγουστο του 2018 οριστικά από τη μέγγενη και την επιτροπεία των Μνημονίων.

Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και το οικονομικό μας επιτελείο, που κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Θεωρώ βέβαιο ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση είναι σταθερή και συμπαγής. Δεν διανοούμαι ότι θα βρεθεί βουλευτής από τους 153, που θα θελήσει να ρίξει τον Τσίπρα για να έλθει ο Μητσοτάκης».

politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: