Παπαδημούλης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η προσέλκυση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων για μείωση της ανεργίας

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», σχολίασε ότι «για να εφαρμοστούν στο 100% μέτρα-αντίμετρα που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της Μάλτας, πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2018 που είναι 3,5 %, κάτι το οποίο θεωρώ εφικτό. Προϋπόθεση, να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εκτέλεση της υποχρέωσης των δανειστών, που είναι η περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Και έχω την εντύπωση ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, ώστε να βρεθεί ο συμβιβασμός που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε μπροστά».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «αυτό που χρειάζεται τώρα να γίνει, είναι να συμφωνηθεί και η ελάφρυνση του χρέους με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου και να μην υπάρξουν σε αυτό το θέμα, το οποίο είναι μέρος του πακέτου, περαιτέρω καθυστερήσεις».

Όπως συμπληρώνει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «το επόμενο βήμα είναι η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης, που θα φέρει πτώση του επιτοκίου για τα ομόλογα του Δημοσίου και κυρίως μεγάλη μείωση των επιτοκίων δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις, που είναι σημαντικό, γιατί η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων για την ταχύτερη μείωση της ανεργίας».

politiki

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: