Παπαδημούλης: Οι ηγέτες της Ευρώπης να φροντίσουν ώστε το Eurogroup να έχει θετική κατάληξη

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, επισήμανε ότι «είναι τώρα η ώρα των ηγετών και επειδή η Ευρώπη έχει μπει και σε μια περίοδο αναταράξεων, λόγω της κόντρας με τον Τραμπ που φαίνεται να κλιμακώνεται, για έναν λόγο παραπάνω, χρειάζεται οι ηγέτες να φροντίσουν ώστε το Eurogroup της 15ης Ιουνίου να έχει θετική κατάληξη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που επιδιώκει πρωτίστως η κυβέρνηση είναι «να υπάρξει μια συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου που να προχωρά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, να δρομολογεί την εκταμίευση της δόσης και να πετυχαίνει τον καλύτερο δυνατό και σαφέστερο δυνατό προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους που έχει συμφωνηθεί ότι θα εφαρμοστούν από τον Αύγουστο του 18 και μετά με τη λήξη του τρίτου μνημονίου αλλά έχει συμφωνηθεί επίσης ότι πρέπει να προσδιοριστούν από τώρα πακέτο με τη δεύτερη αξιολόγηση».

Ο κ. Παπαδημούλης διευκρίνισε πως αυτό ήταν το αγκάθι που οδήγησε στο να μην υπάρξει συμφωνία στις 22 Μαΐου και τόνισε ότι η Ελλάδα, με τη στήριξη μεγάλων κρατών αλλά και ευρωπαϊκών θεσμών πιέζει για μια συμφωνία.

«Το ζητούμενο τώρα είναι ο συμβιβασμός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την κυβέρνηση του Βερολίνου καθώς οι ανελαστικότητες και οι αναβλητικότητες των κ. Σόιμπλε και Τόμσεν αθροίζονται στην πλάτη των Ελλήνων, σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας αλλά και σε βάρος της ευρωζώνης» είπε.

Τέλος, εκτίμησε ότι αν οι εκλογές στη Γερμανία είχαν γίνει ήδη, η συμφωνία θα είχε επιτευχθεί στις 22 Μαΐου.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: