Παπαδημούλης: Επιδιώκουμε λύση στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έδωσε συνέντευξη στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, στη συνέντευξή του, απαντά σε ερωτήσεις για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, και το Κυπριακό. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρει ότι «ο τουρκικός λαός και η πολιτική του ηγεσία πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι ο καλύτερος δυνατός γείτονας που έχουν και ο ισχυρότερος σύμμαχος της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας εντός ΕΕ».

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες υποχωρήσεις για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Δεν είναι καλό για την ΕΕ να ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τονίζει: «Δεν δίνω καμία απολύτως πιθανότητα στο σενάριο των πρόωρων εκλογών. Αυτό είναι ευσεβής πόθος του κ. Μητσοτάκη».

politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: