Παπαδημούλης: Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο

«Κλειδί για να καταλάβουμε τη σημασία των Ευρωεκλογών είναι το γεγονός ότι ό,τι συμβαίνει στην ΕΕ επηρεάζει την πατρίδα μας και το αντίστροφο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σε εκδηλώσεις του κυβερνώντος κόμματος στο Μεσολόγγι και την Άμφισσα.

«Οι πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ευρωζώνη, επιβλήθηκαν και στην Ελλάδα, ενώ αντίστροφα η μεγάλη μάχη που δίνουμε από το 2015 για να αλλάξουμε το οικονομικό μοντέλο στη χώρα μας και στην ΕΕ, αρχίζει και αποδίδει καρπούς και στο εσωτερικό και σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και της Ευρωζώνης», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Συνεχίζοντας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «πρέπει να φτιάξουμε έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, την όσο το δυνατόν πιο ισχυρή προοδευτική συμμαχία, και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, να προβάλλουμε το έργο μας και το πρόγραμμά μας για μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη», τονίζοντας ακόμα ότι «μέχρι σήμερα στην Ευρώπη στηρίξαμε με κάθε τρόπο το έργο της κυβέρνησης, χτίσαμε συμμαχίες, πιέσαμε για ενίσχυση των πολιτικών συνοχής, για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, για ένα δημοκρατικό μέτωπο κατά της ακροδεξιάς».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με ακόμη πιο τολμηρά βήματα, να σταθούμε δυναμικά υπέρ των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας, απέναντι στον διαρκή νεοφιλελεύθερο κοινωνικό κανιβαλισμό και στην άνοδο της ακροδεξιάς», προσθέτοντας ότι «για να συνεχίσουμε να πιέζουμε για θετικές για την πλειοψηφία των πολιτών πολιτικές, χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δυνατός, η συμμαχία μας ισχυρή, η εκπροσώπησή μας στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο ισχυρή, από ανθρώπους που έχουν αποδείξει τι μπορούν να κάνουν, από ανθρώπους που ξέρουν πως γίνεται η δουλειά και μπορούν να φέρουν αποτελέσματα».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ήταν κεντρικός ομιλητής μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουπλή στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου και με τον πρώην υπουργό Γιάννη Ραγκούση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ “Αμφισσας, με θέμα τη διαμόρφωση και τις προκλήσεις του προοδευτικού μετώπου σε Ελλάδα και Ευρώπη ενόψει των ευρωεκλογών.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: