Παπαδημούλης: Αισιοδοξία, αλλά και προβληματισμός από τις εκλογές στην Ισπανία


Την αισιόδοξη προοπτική συνεργασίας των Σοσιαλιστών με τους Podemos, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των ισπανικών εθνικών εκλογών, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο Twitter, απευθυνόμενος προς το ΚΙΝΑΛ και την πρόεδρό του.

Γράφει συγκεκριμένα ο Δημήτρης Παπαδημούλης:

«Ο Σάντσεζ επιλέγει την Προοδευτική Συμμαχία. Απορρίπτει την συγκυβέρνηση με το δεξιό Λαϊκό Κόμμα, που συνετρίβη, αλλά ακόμη κ με τον φιλελεύθερο Ριβέρα. Ακούει άραγε η @FofiGennimata; Μπορεί έστω να πει «Αποκλείω την στήριξη κυβέρνησης με ΝΔ»; Ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο-Σαμαρά!».

Νωρίτερα σε άλλη ανάρτησή του ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής επισημαίνει: «Το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών γεννά αισιοδοξία και προβληματισμό. Αισιοδοξία για την προοδευτική συμμαχία που μπορεί να διαμορφωθεί με τη νίκη σοσιαλιστών και το αποτέλεσμα των Podemos. Προβληματισμό για την είσοδο ακροδεξιάς στη Βουλή για 1η φορά μετά την πτώση του Φράνκο».

Τέλος, με μια τρίτη ανάρτησή του στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζει την ήττα του Λαϊκού Κόμματος: «Ιστορική ήττα για το αδελφό της ΝΔ, Λαϊκό Κόμμα, που σημειώνει τη χειρότερη επίδοσή του τις τελευταίες δεκαετίες. Πληρώνει βαρύ κόστος για τα σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί, αλλά και για τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και τη δεξιά στροφή του», σημειώνει τονίζοντας «Μονόδρομος η Προοδευτική Συμμαχία».

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: