Παπαδήμος: Αν η Ευρωζώνη δεν ενισχυθεί, θα διαλυθεί

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ που γίνεται στους Δελφούς αναφορικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε ένα συνδυασμό πολλών παραγόντων που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε πως ζητήματα όπως η αστάθεια στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή τα οποία δεν μπορούν να επιλυθούν από τις δράσεις μεμονωμένων χωρών, ακόμη και των μεγαλύτερων, απαιτούν συντονισμένη δράση.

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι χρειάζεται μακροπρόθεσμο όραμα για την αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων αλλά και μία έμφαση στην Ευρωζώνη, με κανονισμούς που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωσή της. Όπως υπογράμμισε, η Ευρωζώνη θα είναι σταθερή και βιώσιμη αν ενισχυθεί και ολοκληρωθεί, και προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει αυτό τότε θα διαλυθεί, σε περίπτωση νέων σοκ ή ακόμη και αν δεν ανακάμψει η οικονομία της.

Η ενίσχυση της Ευρωζώνης δεν είναι επαρκής, εκτίμησε, χρειάζεται ενίσχυση της τραπεζικής ένωσης, της δημοσιονομικής ένωσης αλλά και θεσμικές παρεμβάσεις, κατέληξε ο κ. Παπαδήμος.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: