Πάνω από 15.000 Christian Louboutin παπούτσια θα παρουσιαστούν στο Porte Dorée στο Παρίσι

AP Photo/Cliff Owen, File

Διάβασε ακόμη:

Ο Louboutin για χάρη της έκθεσης, θα «δανείσει» παπούτσια από το αρχείο του, από γόβες μέχρι και μπότες, δημιουργίες που έχει κάνει από το 1992 (το έτος που ίδρυσε το brand του) μέχρι και σήμερα. Ο σχεδιαστής από τότε έχει σχεδιάσει πάνω από 15.000 υποδήματα που είτε αποτέλεσαν μέρος των βασικών συλλογών του, είτε προέκυψαν από συνεργασίες με καλλιτέχνες που αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για τον ίδιο, όπως ο σκηνοθέτης David Lynch και η Ισπανίδα χορογράφος Blanca Li, μεταξύ άλλων.

Με αναφορές από την ποπ κουλτούρα, τον κινηματογράφο, το θέατρο κ.α., ο επιμελητής της έκθεσης, Olivier Gabet στοχεύει στο να παρουσιάσει τον κόσμο του Louboutin με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα απ” αυτή την έκθεση.

Όπως δήλωσε o σχεδιαστής σε συνέντευξη της Vogue πέρσι, o στόχος του δεν ήταν ποτέ να δουλέψει στον χώρο της μόδας. «Το κόλλημά μου ήταν τα παπούτσια», είχε πει σχετικά. Ζώντας στο Παρίσι και μοιράζοντας τον χρόνο του στη Νότια Γαλλία, την Πορτογαλία και την Αίγυπτο, ο Christian Louboutin σχεδιάζει πάνω 600 παπούτσια τον χρόνο.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 25 Φεβρουαρίου 2020.

Κεντρική φωτογραφία: Arthur Mola/Invision/AP, File

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: