Πάνω από 1.100 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Δύο οργανωμένες φυτείες κάνναβης, αποτελούμενες συνολικά από 1.184 δενδρύλλια, «είδε» από αέρος ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Λακωνία.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και της τοπικής Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ., εντόπισαν το απόγευμα της Τρίτης σε αγροτοδασική περιοχή του δήμου Σπάρτης ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά 82 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Στον χώρο της φυτείας βρέθηκε και κατασχέθηκε και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της Τετάρτης, σε άλλη αγροτοδασική περιοχή του δήμου Σπάρτης, εντοπίστηκε και άλλος ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος όπου καλλιεργούνταν συνολικά 1.102 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και 3 μέτρων, που επίσης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και αντίσκηνο και άλλα αντικείμενα για τη διαμονή των καλλιεργητών εντός της φυτείας.

Και στις δύο περιπτώσεις, η Αστυνομία κάνει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών.


Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία:


typosthes.gr-topika

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: