Πανηγύρια στο βρεγμένο Silverstone-Ο Carlos Sainz κέρδισε στο την πρώτη Pole Position στην καριέρα του

Σήμερα στις πέντε το απόγευμα ξεκινάει στην πίστα του Silverstone o 10ος αγώνας της F1 και στην πρώτη γραμμή θα είναι ο Ισπανός Carlos Sainz.

Στα χθεσινά επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά όλα εξαρτήθηκαν από τον καιρό που μια έβρεχε και μια σταμάταγε αλλά η πίστα ήταν πάντα βρεγμένη. Ο Sainz ψύχραιμος, αποφασιστικός αλλά αρκετά ριψοκίνδυνος αφού η ορατότητα ήταν ελάχιστη ,αποδείχθηκε με διαφορά +0.072 του δευτερολέπτου από τον Max Verstappen, o ταχύτερος. Κέρδισε την Pole Position που ήταν και η πρώτη στην καριέρα του.

Ο Sainz ξεκινάει πρώτος στο Grand Prix του Silverston και όπως δείχνουν τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι πιθανότητες για βροχή είναι 40%. Δεν αποκλείεται ο αγώνας να ξεκινήσει σε στεγνή πίστα όποτε η σωστή επιλογή των ελαστικών θα είναι αυτή που θα κρατήσει τον Ισπανό στην πρώτη θέση.

Χθες στο τελευταίο κομμάτι των χρονομετρημένων δοκιμαστικών οι επικεφαλής των ομάδων μια έβλεπαν τους χρόνους που έκαναν οι πιλότοι με τα μονοθέσιά τους και μια το μετεωρολογικό δελτίο. Δεν μπορούσαν να αποφασίσουν πότε θα δώσουν το πράσινο φως στους οδηγούς για να «επιτεθούν»  για τον πιο γρήγορο γύρο. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes Lewis Hamilton έκανε στην αρχή εκπληκτικούς χρόνους. Τελικά περιορίσθηκε στην 5η θέση.

O Max Verstappen είχε ενα τετ α κε

Είναι εκπληκτικές οι διαφορές των τριών πρώτων πιλότων στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Ο Sainz έκανε 1.40.983 και κέρδισε την Pole Position ενώ ο Verstappen που τερμάτισε στη 2η θέση είχε διαφορά +0.072 του δευτερολέπτου και ο Leclerc που θα ξεκινήσει τρίτος ήταν +0. 315 του δευτερολέπτου.

Ας παρατηρήσετε καλά οι διαφορές είναι μικρότερες του μισού δευτερολέπτου. Αυτό σημαίνει ότι αύριο θα δούμε εκπληκτικό αγώνα.

Αναλυτικά οι χρόνοι για την Pole Position

Η πίστα έχει συνολικό μήκος 5.891 χλμ και ο αριθμός των γύρων που θα γίνουν είναι 52. Υπάρχουν 18 στροφές. Οι 10 είναι δεξιές και οι 8 αριστερές.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις πέντε το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ, την Cormote TV Sport 5 και από την πλατφόρμα F1 TV Pro.

Πανηγύρια στο βρεγμένο Silverstone-Ο Carlos Sainz κέρδισε στο την πρώτη Pole Position στην καριέρα του gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: