Πανεπιστήμιο Πατρών: Ακολουθούν και άλλες απολύσεις εκτός από τους 48 διοικητικούς υπαλλήλους

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ακολουθούν και άλλες απολύσεις εκτός από τους 48 διοικητικούς υπαλλήλους

Πάνω από εκατό άτομα βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας από το , μετά την παρέλευση του οκταμήνου που είχε δοθεί στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας.

Μιλώντας στο PatrasTimes ο ειδικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών Κώστας Λένης, τόνισε πως την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουνίου λήγει η διαθεσιμότητα για 48 υπαλλήλους και πλέον η απόλυση θεωρείται ως δεδομένη αφού καταργούνται οι θέσεις…

Πρόκειται για φύλακες του πανεπιστημιακού ιδρύματος αλλά και χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παράλληλα, ο κ. Λένης πρόσθεσε πως τον Ιανουάριο του 2015 λήγει η προθεσμία για άλλους τόσους υπαλλήλους, οι οποίοι και αυτοί, αν δεν αλλάξει κάτι μπορεί να βρεθούν στο δρόμο, ενώ εξέφρασε την απόφασή τους πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ούτε τώρα ούτε και το επόμενο εξάμηνο.

Από τις 9.30 σήμερα το πρωί δεκάδες διοικητικοί υπάλληλοι έφυγαν συντονισμένα για την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια από τους εργαζόμενους οκτώ πανεπιστημίων που θίγονται με τη διαθεσιμότητα (Αθήνας, Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Αριστοτέλειο, Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Κρήτης και Πατρών).

Ακολούθως θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ θα συμμετάσχουν και στη Γενική Συνέλευση των Δ.Σ. των υπαλλήλων που θα πραγματοποιηθεί στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο για να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

 

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: