Πανελλήνιες 2017: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι βάσεις για το 2017 πρόκειται να ανακοινωθούν το αργότερο έως τις 28 Αυγούστου. Μάλιστα, οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι η 25η Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή ή η 28η Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βάσεις φέτος θα κάνουν «βουτιά» και τα μεγάλα θύματα αναμένεται να είναι οι πολυτεχνικές και οικονομικές σχολές. Αντίθετα, οι βάσεις εισαγωγής για τις Ιατρικές σχολές θα κυμανθούν περίπου στα 19.000 μόρια. Άνοδος αναμένεται και στις Νομικές σχολές.

Στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών η εικόνα είναι ξεκάθαρη αφού οι καλές επιδόσεις των υποψηφίων αναμένεται να αποτυπωθούν και σαν εικόνα των βάσεων των σχολών προτίμησης τους.

Στο πεδίο των Παιδαγωγικών τμημάτων εκτιμάται άνοδος των βάσεων από 500 μόρια και άνω, ειδικά στα περιφερειακά πανεπιστήμια αναμένεται εκτίναξη τους έως και 1200 μόρια σε κάποια τμήματα.

Από την άλλη, τα τμήματα των Πολυτεχνικών σχολών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν πτώση περί τις 200 μονάδες, ενώ στα περιφερειακά ιδρύματα η πτώση των βάσεων θα είναι μεγαλύτερη. Οι αντίστοιχες πολυτεχνικές ειδικότητες στα Α.Τ.Ε.Ι. θα κινηθούν περισσότερο πτωτικά, ειδικά στα τμήματα της επαρχίας.

Πτώση θα έχουμε και στις Θετικές επιστήμες, αφού το μάθημα των Μαθηματικών αποτέλεσε βαρόμετρο. Η πτώση θα αυξηθεί στα περιφερειακά τμήματα και στις σχολές των Α.Τ.Ε.Ι. του πεδίου αυτού.

Οι Ιατρικές σχολές και οι παραϊατρικές ειδικότητες θα εμφανίσουν σημαντική άνοδο, τόσο εξαιτίας των υψηλών και άριστων βαθμών όσο και του περιορισμού των εισακτέων.

Στο πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής, τα Μαθηματικά θα βυθίσουν τις φετινές βάσεις. Οι Οικονομικές σχολές της Αθήνας θα παρουσιάσουν σημαντική πτώση, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη στα τμήματα της επαρχίας. Στα τμήματα της Πληροφορικής σε Αθήνα και συμπρωτεύουσα θα πέσουν οι βάσεις. Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στα περιφερειακά πανεπιστήμια.

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: