Πανεύκολη και πεντανόστιμη τούρτα με Lacta. Κανείς δεν μπορεί να αφήσει κάτω το κουτάλι


Η σοκολάτα – μανία γίνεται τούρτα και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό.

Αν αγαπάς τη σοκολάτα Lacta καμία άλλη τούρτα με σοκολάτα δεν θα σου αρέσει περισσότερο από αυτή. Δες πώς μπορείς να τη φτιάξεις, εύκολα στο σπίτι.

Υλικά

  • 140 γρ. ‏βούτυρο
  • 440 γρ. ‏ζάχαρη
  • 70 γρ. ‏κακάο
  • 250 γρ. ‏βραστό νερό


  • 250 γρ. ‏αλεύρι
  • 1 1/2 κ.σ. ‏σόδα
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 3 ‏αυγά
  • 1 ‏βανίλια
  • 260 ml ‏ξυνόγαλο ή γιαούρτι
  • 100 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος (lacta) ψιλοκομμένη

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

  •  1 συσκευασία μεγάλη ‏τυρί κρέμα
  • 4 φακελάκια ‏κρέμα στιγμής βανίλια
  • 6 κούπες ‏γάλα
  • 500 γρ ‏κρέμα γάλακτος
  • 6 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη

Για την γκανάς θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. ‏Lacta (ή άλλη σοκολάτα γάλακτος της αρεσκείας σας)
  • 150 γρ. ‏γάλα εβαπορέ
  • 1 κ.σ. ‏γλυκόζη ή μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτετε το κακάο και το βραστό νερό και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Εν τω μεταξύ στον κάδο του μίξερ προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το φτερό, για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Με το που αφρατέψει το μείγμα στον κάδο, προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας (θέλουμε να χτυπηθούν καλά η ζάχαρη με τα αυγά). Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτετε το μείγμα κακάο-νερό στον κάδο και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το ξυνόγαλα και ανακατεύετε. Ρίχνετε και το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύτε.

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί βουτυρωμένο (εγώ έβαλα 35χ30 αλλά και λίγο μεγαλύτερο νομίζω θα είναι καλύτερο), προσθέστε τα κομματάκια lacta και ψήνετε για 25-30 λεπτά μέχρι να δείτε ότι το μαχαίρι βγαίνει στεγνό.

Για την κρέμα χτυπάτε τις κρέμες με το γάλα και ρίχνουμε το Φιλαδέλφεια. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί και την στρώνετε πάνω από την πρώτη κρέμα.

Για την γκανας λιώνετε την σοκολάτα σε μπέν-μαρι και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτετε τη γλυκόζη και ξαναανακατεύουμε.

Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι το βρέχετε ελαφρά με γάλα αραιωμένο με λικέρ της αρεσκείας σας, από πάνω στρώνετε την κρέμα,την σαντιγί και πάνω σε αυτήν την γκανας.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: