Πανεύκολα pancakes με κομματάκια σοκολάτας και κανέλα!

Απλά, αγνά υλικά, εύκολη διαδικασία και μέσα σε λίγα λεπτά έχετε έτοιμο ένα από τα πιο νόστιμα σνακ για πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό, ό,τι θέλετε!

Υλικά
1/4 κούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
3κ.σ. βρώμη
1/2κ.γ. baking powder
1/8κ.γ. σόδα μαγειρικής
1/8κ.γ. κανέλα
1/8κ.γ. αλάτι
1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο
1κ.γ. μέλι
1κ.σ. σοκολατένιες σταγόνες μαύρης σοκολάτας (ημίγλυκες)
λίγο φυτικό ελαιόλαδο
1/4 κούπας κομμένες φρέσκες φράουλες

για το γαρνίρισμα
1κ.σ. sour cream με χαμηλά λιπαρά
1/4 κ.γ. τριμμένο λεμόνι ή πορτοκάλι
1κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Αναμείξτε την sour cream με το ξύσμα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένα απαλί μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο.
2. Αναμείξτε το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder, τη σόδα μαγειρικής, την κανέλα και το αλάτι σε ένα άλλο μπολ και ανοίξτε μια τρύπα στη μέση του μείγματος.
3. Ρίξτε μέσα στην τρύπα το ασπράδι αυγού, τη σοκολάτα και το μέλι και ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Ρίξτε λίγο φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά.
5. Ρίξτε μέσα στο τηγάνι 1/4 κούπας από το μείγμα για τα pancakes που φτιάξατε και τηγανίστε το μέχρι να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια και να πάρει καφέ χρώμα στις άκρες (περίπου 1 λεπτό). Αναποδογυρίστε το και κάντε το ίδιο για την άλλη πλευρά. Συνεχίστε έτσι με όλο το μείγμα.
6. Κάντε μια στοίβα με τα pancakes, ρίξτε από πάνω το γλάσο που φτιάξατε στην αρχή και σερβίρετέ τα με τις φράουλες στην άκρη.

Καλή απόλαυση!

Δείτε ακόμα: Εύκολα και λαχταριστά σπιτικά ντόνατς με 3 μόνο υλικά!

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: