Πάνε για νίκη στο ράλι Σουηδίας οι Rovanpera –Halttunen

Οι Φινλανδοί Rovanpera-Halttunen (Toyota Yaris Rally1) αψήφησαν χιόνια και πολικές θερμοκρασίες και έφτασαν στον τερματισμό του δευτέρου σκέλους έχοντας κάνει τους καλύτερους χρόνους.

 Οι Βέλγοι Neuville-Wydaeghe (Hyundai i20 Rally1) δεν χάρηκαν την πρωτοπορία τους στην πρώτη ημέρα του αγώνα. Παρά τις προσπάθειες που έκαναν περιορίσθηκαν στην 3η θέση. Σήμερα ξεκινούν πρώτοι για το τρίτο και τελευταίο σκέλος του δευτέρου αγώνα WRC  στη φετινή χρονιά, οι Rovanpera-Halttunen.  Το σημερινό σκέλος του αγώνα περιλαμβάνει τέσσερις (δύο επαναλαμβανόμενες)  ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 56.84 χλμ.

Μέχρι να πέσει το απόγευμα η καρό σημαία του τερματισμού προβλέψεις δεν μπορούμε να κάνουμε. Οι χιονισμένες ειδικές διαδρομές πάντα έχουν εκπλήξεις. Ωστόσο αν η εξέλιξη του αγώνα δεν έχει εκπλήξεις τότε φαίνεται ότι η αγωνιστική ομάδα της Toyota θα κάνει το 1-2 αφού πίσω από τον Rovanpera βρίσκονται οι Evans-Martin.

Τι έγινε χθες στο 2ο σκέλος του αγώνα

Στο δεύτερο σκέλος (Σάββατο) πρώτοι ξεκίνησαν οι Βέλγοι Neuville-Wydaeghe που είχαν κερδίσει το πρώτο σκέλος του αγώνα. Το εργοστασιακό πλήρωμα της Hyundai «πάλεψε»  σκληρά για να κρατήσει την πρωτοπορία αλλά οι Rovanpera-Halttunen και Evans-Martin από την πρώτη κιόλας ειδική έδειξαν ότι στο χιόνι δεν παίζονται. Το σκηνικό άλλαξε. Ο Rovanpera κέρδισε τις τρείς Ειδικές Διαδρομές και ο Εvans τις δύο. Στο τέλος της χθεσινής ημέρας οι Φιλανδοί  προηγούνται +8.3 δευτ από τους Βρετανούς ομόσταυλούς τους. Οι Neuville-Wydaeghe ακολουθούν στην 3η θέση με διαφορά +21.7 δευτ. Οι Lappi-Ferm που οδηγούν το τρίτο εργοστασιακό Toyota Yaris Rally1, είναι μόλις  4,2 δευτ. πίσω  από τους Βέλγους της Hyundai.

Ο «μικρός» όταν έφθασε στο πάρκ φερμέ ήταν χαρούμενος. Και ήταν λογικό. Όταν ρωτήθηκε για τυχόν προβλήματα που είχε απάντησε:

«Αυτό που ξέρω είναι ότι ευχαριστήθηκα αγώνα. Σήμερα το διασκέδασα».

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: