Παναμάς: Δέκα παιδιά σώθηκαν από δίκτυο σeξουαλικής εκμετάλλευσης

Τα θύματα είναι μεταξύ 4 και 16 ετών και τα πρόσωπα που συνδέονται είναι στενοί συγγενείς των ανηλίκων —  Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή αντιμετωπίζουν εάν καταδικαστούν ποινές 20 ως 30 ετών κάθειρξης

Δέκα παιδιά που βρίσκονταν στα χέρια φερόμενου δικτύου σeξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων σώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας, η οποία οδήγησε στη σύλληψη τριών προσώπων, στον Παναμά και στην Κόστα Ρίκα, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η παναμαϊκή εισαγγελία.

«Τα θύματα είναι (ηλικίας) μεταξύ 4 και 16 ετών και τα πρόσωπα που συνδέονται (σ.σ. με την υπόθεση) είναι στενοί συγγενείς» των ανηλίκων, διευκρίνισε ο γενικός εισαγγελέας του Παναμά, ο Εμέλδο Μάρκες.

Τα τρία πρόσωπα που τέθηκαν υπό κράτηση «βοηθούσαν» να στέλνονται παιδιά από την πόλη Μπάρου, 525 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Παναμά, στα σύνορα με την Κόστα Ρίκα, όπου υφίσταντο σeξουαλική εκμετάλλευση, σύμφωνα με τον κ. Μάρκες.

Με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, η εισαγγελία διευκρίνισε πως σώθηκαν δέκα ανήλικοι.

Επιχείρηση της αστυνομίας που διεξήχθη από τις παναμαϊκές αρχές στην Μπάρου είχε αποτέλεσμα να εξαρθρωθεί το δίκτυο.

Από τη δική τους πλευρά, οι αρχές στην Κόστα Ρίκα ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν ημεδαπό και δύο πολίτες Παναμά στη Σαν Χόρχε και στη Λαουρέλ, δυο πόλεις στα σύνορα. Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή αντιμετωπίζουν εάν καταδικαστούν ποινές 20 ως 30 ετών κάθειρξης.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: