Πανάκριβα γουναρικά λεία διάρρηξης στην Καστοριά

Οι δράστες ήξεραν καλά τι να κλέψουν, αφού επέλεξαν τα πιο ακριβά εμπορεύματα συνολικής αξίας 500. 000 ευρώ

Η διεθνής «μαφία των γουναρικών» χτύπησε για μια ακόμη φορά στην Καστοριά όπου τα μέλη της εισέβαλαν, τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε μια μεγάλη εμπορική επιχείρηση στην συνοικία Αμπελόκηποι του Άργους Ορεστικού και «σήκωσαν» δεκάδες γούνες μεγάλης αξίας.

Η διάρρηξη στην επιχείρηση έγινε λίγο πριν από τις 7 το πρωί και τουλάχιστον τρεις δράστες έκοψαν την περίφραξη με μηχανικό ψαλίδι, παραβίασαν το παράθυρο στο ισόγειο και άρπαξαν 110 κομμάτια πανάκριβων γουναρικών, κυρίως παλτό και ζακέτες βιζόν. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ήξεραν τι να κλέψουν, αφού επέλεξαν τα πιο ακριβά εμπορεύματα συνολικής αξίας 500. 000 ευρώ!

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαπίστωσαν δυο ώρες ότι τα γουναρικά είχαν κάνει φτερά και κάλεσαν την Ασφάλεια Καστοριάς, άνδρες της οποίας διενεργούν προανάκριση για την υπόθεση. Οι αστυνομικοί εξετάζουν καρέ- καρέ το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες κλειστού κυκλώματος της εταιρείας, αλλά αναζητούν πλάνα και από άλλες κάμερες της περιοχής για να εξακριβώσουν τις κινήσεις των δραστών κατά την εισβολή και την έξοδό τους από το χώρο και να εντοπίσουν το όχημα στο οποίο σίγουρα φόρτωσαν τα κλεμμένα γουναρικά. Παράλληλα, η Εγκληματολογική υπηρεσία πήρε δακτυλικά αποτυπώματα από τα σημεία όπου κινήθηκαν οι εισβολείς.

Ένας παρακλάδι της «μαφίας των γουναρικών» είχε εξαρθρωθεί στις 21 Ιουνίου του 2018, μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Καστοριάς, που είχε εντοπίσει στην Χαλκιδική εννέα αλλοδαπούς, επτά άνδρες ηλικίας 41 ως 56 και δύο γυναίκες 44 και 52 χρόνων. Ήταν οι δράστες δυο εισβολών που είχαν γίνει τον Οκτώβριο του 2013 και το Νοέμβριο του 2017 στο υπερσύγχρονο κτίριο μιας επιχείρησης κοντά στο Δισπηλιό της Καστοριάς, με λεία 674 πανάκριβες ζακέτες και παλτό αξίας 1.870.000 ευρώ!

*Φωτογραφία αρχείου

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: