Παναγιωτόπουλος: Διασφαλίζουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων

Tα μέλη της διαρκούς επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ενημέρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπουργείου, ύστερα από σχετικό αίτημα του προέδρου της Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.

Η ενημέρωση αφορούσε τα αποτελέσματα της φθινοπωρινής συνόδου των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ και τις διμερείς επαφές στο περιθώριό της, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, τα συμπεράσματα της 3ης τριμερούς συναντήσεως Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου, καθώς και τις τρέχουσες στρατιωτικές εξελίξεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.  «Παρά τα προβλήματα, τις καθυστερήσεις, τις ελλείψεις, αλλά με παρά πολύ μεγάλη και εντατική προσπάθεια, διασφαλίζουμε το αξιόμαχο, την ετοιμότητα και σε τελική ανάλυση την ισχυρή αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων» διαβεβαίωσε τα μέλη της επιτροπής ο κ. Παναγιωτόπουλος, στην εισηγητική του ομιλία.

Από την πλευρά του, ο κ. Γκιουλέκας παρατήρησε ότι  »αυτή η ενημέρωση δεν θα μπορούσε να γίνει αλλού παρά μόνο εδώ, που είναι ο φυσικός χώρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων». Παράλληλα επισήμανε ότι «η χώρα μας σε μία περιοχή όπου δυστυχώς, οι προκλήσεις και οι εντάσεις περισσεύουν», στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι εμείς εργαζόμαστε σταθερά προσηλωμένοι προς το αγαθό της κατοχύρωσης της ειρήνης και της δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή. Όμως στέλνει και το μήνυμα, ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη κι έχει και την ισχύ προς αυτή την κατεύθυνση, να κατοχυρώσει με τον καλύτερο τρόπο την ειρήνη εξασφαλίζοντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα, και γι” αυτό διαθέτει τον αποτρεπτικό παράγοντα των αξιόμαχων Ενόπλων Δυνάμεων», κατέληξε.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: