Πάμε παραλία ξανά: Τα dos and don’ts για να μείνει ευχαριστημένη όλη η παρέα

Πρώτα από όλα χρειάζεται καλή διάθεση και κυρίως, καλές προθέσεις από όλα τα μέλη της παρέας. 

Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του φετινού καλοκαιριού και πλέον, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη στιγμή που περιμέναμε ανυπόμονα όλους τους προηγούμενους μήνες. Ναι! Σύντομα θα έρθει η ώρα που θα φορέσουμε ξανά τα μαγιό μας, θα ρίξουμε από πάνω μας βιαστικά μία πρόχειρη, αέρινη πουκαμίσα, θα βάλουμε ένα ζευγάρι άνετες σαγιονάρες και θα το… σκάσουμε μαζί με την υπόλοιπη παρέα για έναν επίγειο, παραθαλάσσιο «παράδεισο» λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Έτσι και αλλιώς, όλοι ξέρουμε πως για εμάς το καλοκαίρι ξεκινάει επίσημα από τη στιγμή που θα κάνουμε το πρώτο μας μακροβούτι.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, ακόμη και αν δεν είμαστε από αυτούς που δεν βλέπουν την ώρα που θα απλώσουν επιτέλους την πετσέτα και το κορμί τους στην κaυτή άμμο, υπάρχουν μερικές σκέψεις που κάνουμε αναπόφευκτα, κάθε φορά που σκεφτόμαστε την παρεΐστικη εξόρμηση στην παραλία. Από τον επικό, περσινό Δεκαπενταύγουστο, όταν μετά από δύο ώρες στην Αθηνών- Σουνίου φτάσαμε στο ΚΑΠΕ χωρίς το ψυγειάκι με τις , μέχρι τη μία ώρα που χάσαμε από τη ζωή μας ψάχνοντας για μία θέση πάρκινγκ στη Βουλιαγμένη το καλοκαίρι του 2017… έως ότου μείναμε από βενζίνη στη μέση του δρόμου ή τους επικούς τσακωμούς με τις κολλητές για το αν θα κάτσουμε σε ξαπλώστρες ή αν θα προτιμήσουμε τη χαλαρότητα της άμμου.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως κάθε παρέα που σέβεται τον εαυτό της, οφείλει να έχει αντίστοιχα… highlights, καθώς αυτές είναι οι απρόβλεπτες, κοινές μας στιγμές, οι στιγμές που επιβεβαιώνουν πως «μία πάνω και μία κάτω, τα πιο ωραία είναι παρακάτω», όπως λέει και ο αγαπημένος μας Πάνος Μουζουράκης. Και τα «ωραία» περιλαμβάνουν πάντα τους κολλητούς μας.

Συνεπώς, επειδή το πρώτο μπάνιο της φετινής σεζόν το ονειρευόμασταν σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με τα απαραίτητα dos και don’ts, ώστε να αποφύγουμε τα απρόοπτα και να το απολαύσουμε στο έπακρο.

#1 Φέρνουμε μαζί την καλή μας διάθεση και τη μεταδίδουμε στους άλλους

Αν περιμένεις μέσα από αυτό το κείμενο να φτιάξεις μία μεγάλη λίστα από πράγματα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις στο πρώτο σου μπάνιο με την παρέα στη θάλασσα, οφείλω να σε ενημερώσω έγκαιρα πως αυτό δεν είναι ένα τέτοιο κείμενο. Διότι αν έχω μάθει κάτι όλα αυτά τα καλοκαίρια, είναι πως για να περάσει καλά μία παρέα στη θάλασσα, χρειάζονται λίγα πράγματα. Πρώτα από όλα χρειάζεται καλή διάθεση και κυρίως, καλές προθέσεις από όλα τα μέλη της παρέας. Κακά τα ψέματα. Δεν έχει καμία σημασία πόσα χρόνια κάνουμε παρέα με κάποιον, αφού αρκεί η απώλεια ενός ψυγείου θαλάσσης ή μίας ξύλινης ρακέτας, το τσίμπημα μίας μέλισσας ή μίας τσούχτρας, το διαχρονικό δίλημμα «ομπρέλα ή ήλιος» για να διαλυθούν φιλίες χρόνων. Ωστόσο, πηγαίνοντας με την προσδοκία να περάσουμε καλά και μεταδίδοντας τη διάθεσή μας στους φίλους μας, μπορεί απλά το μόνο που θα χρειαστούμε για να γίνει η προσδοκία μας πραγματικότητα, να είναι η γεύση  μιας δροσερής ΑΛΦΑ, η οποία έχει ταυτιστεί με τη γεμάτη γεύση των πιο ωραίων μας αναμνήσεων!

#2 Μοιραζόμαστε την πετσέτα μόνο με τους πολύ κοντινούς μας φίλους

Αν μάθαμε κάτι τους προηγούμενους μήνες που μείναμε σπίτι, αυτό είναι το ποιοι είναι οι φίλοι οι οποίοι αξίζουν πραγματικά μία θέση στη ζωή μας. Με αυτά τα άτομα, λοιπόν, αξίζει να μοιραστούμε το πρώτο μας μπάνιο στη θάλασσα. Διότι έχοντας στο πλευρό μας ανθρώπους με τους οποίους αισθανόμαστε άνετα, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το αν κάτι θα πάει στραβά. Αφού, ακόμη και αν προκύψει κάποιο απρόοπτο, εμείς θα γνωρίζουμε πως εφόσον είμαστε με ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν, μπορούμε να το γλεντήσουμε παρέα, να δημιουργήσουμε μέσα από αυτό το τυχαίο ευτράπελο μία ανεξίτηλη ανάμνηση, μία δική μας στιγμή, που πιθανότατα θα μας κάνει να γελάμε μέχρι δακρύων στο μέλλον.

#3 Βάζουμε -επιτέλους- το smartphone στο αθόρυβο

Έπειτα από πολύ καιρό, όλη η παρέα κατάφερε να συγκεντρωθεί ξανά κάτω από τον ήλιο του καλοκαιριού, με φόντο τα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού. Είναι μία στιγμή που περιμέναμε πολλούς μήνες και δεν πρέπει να την αφήσουμε να γλιστρήσει από τα χέρια μας, όπως η άμμος. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να απολαύσουμε το πρώτο μας μπάνιο, όσο περισσότερο μπορούμε; Μα φυσικά, να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τους περισπασμούς που μας «στερούν» χρόνο από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και δεν μας επιτρέπουν να ζούμε στο έπακρο τις δικές μας στιγμές. Με άλλα λόγια, ήρθε η ώρα να αφήσουμε για λίγο στην άκρη το smartphone μας, να σηκώσουμε το βλέμμα από την οθόνη και να κοιτάξουμε τους ανθρώπους που μας έλειψαν περισσότερο, όλο αυτό το διάστημα.

#4 Δεν ξεχνάμε πως είμαστε «ένας για όλους και όλοι για έναν»  

Μπορεί η συγκεκριμένη συμβουλή να είναι η τελευταία, όμως είναι η πιο σημαντική στη συγκεκριμένη λίστα, καθώς θέλει να μας υπενθυμίσει τις «παγίδες» του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει πως πριν βγούμε στον ήλιο, δεν θα ξεχάσουμε να φορέσουμε το αντηλιακό μας και μάλιστα, θα το ανανεώνουμε τακτικά, όσο θα βρισκόμαστε στην παραλία. Όσο και αν απολαμβάνουμε το ζεστό χάδι του ήλιου στο σώμα μας, δεν θέλουμε το πρώτο μας μπάνιο για το καλοκαίρι του 2021 να μετατραπεί σε μία ανάμνηση που θα θέλουμε να ξεχάσουμε. Ακριβώς για αυτό, αν κάποιος από τους φίλους μας παραπονεθεί πως δεν αισθάνεται καλά ή πως θέλει να φύγουμε λίγο νωρίτερα, δεν χάλασε και ο κόσμος να ακούσουμε την ανάγκη του. Ναι, μερικές στιγμές μπορεί να μην είναι εύκολες ή οι ιδανικές για εμάς, αλλά είναι δικές μας και είναι αυτές που κάνουν τις σχέσεις μας πιο δυνατές. Συνεπώς, είναι προτιμότερο να επιστρέψουμε λίγο νωρίτερα στο σπίτι, να σκαρώσουμε ένα mini bbq στο μπαλκόνι, να ξεδιψάσουμε με παγωμένη ΑΛΦΑ στα ποτήρια μας και να είμαστε όλοι καλά, παρά να παραμείνουμε στην παραλία και κάποιος από την παρέα να ζοριστεί.

Ας μην χάνουμε χρόνο, λοιπόν! Το φετινό καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και είναι στο χέρι μας να το απολαύσουμε, όσο περισσότερο μπορούμε, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Διότι έχοντας στο πλευρό μας τους κολλητούς μας, την καλή μας διάθεση και τη γεύση μιας δροσερής ΑΛΦΑ, θα τσουγκρίζουμε «στην υγεία» των δικών μας στιγμών! 

#StisStigmesMas #AlfaBeer

Queen.gr - sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: