Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε, στον τελικό της Euroleague ο Ολυμπιακός

Έχασε με 78-59 από την

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε, στον τελικό της Euroleague ο Ολυμπιακός

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε, στον τελικό της ο

Η Ρεάλ στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ αφού επικράτησε του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκας με σκορ 78-59 . Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πλήρωσε την αστοχία της στις βολές και τα λάθη σε καθοριστικά σημεία του αγώνα που επέτρεψαν στους Ισπανούς να τρέξουν και να βρουν εύκολους πόντους.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε απέναντι στη Ρεάλ όμως τελικά δεν κατάφερε να κάνει ένα ακόμη στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα της Μαδρίτης εκμεταλλευόμενη την έδρα, την αστοχία των ερυθρόλευκων στις βολές αλλά και κάποια κρίσιμα σφυρίγματα των διαιτητών, επικράτησε 78-59 και στέφθηκε σε γενικές γραμμές δίκαια Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να είναι εντυπωσιακός και να κλείνει την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 19-15. Ωστόσο στη 2η περίοδο ξεκίνησε η… κατάρα των βολών. Ο Ολυμπιακός έχασε επαφή στο σκορ και με ένα ξέσπασμα η Ρεάλ στα τελευταία λεπτά έχτισε μια διαφορά επτά πόντων και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα στο σκορ με 35-28.

Στην 3η περίοδο οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και 11 πόντους όταν η Ρεάλ πέτυχε το 40-29. Λοτζέσκι και Πρίντεζης πήραν την ελληνική ομάδα στις πλάτες του και παίζοντας και για τον Σπανούλη, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί από την άμυνα των Ισπανών, ροκάνισαν τη διαφορά και έδωσαν προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 41-40. Όμως οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν το ρυθμό χαμηλά. Η Ρεάλ πάτησε ξανά γκάζι και με τρία συνεχόμενα τρίποντα του Κάρολ, έφτασαν ξανά στο +7.

Στην 4η περίοδο ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην έχει τα ψυχικά αποθέματα να ακολουθήσει. Η κούραση επηρεάσε τους παίκτες του Σφαιρόπουλου και μετά από πέντε λεπτά, η Ρεάλ έκανε πλέον ότι ήθελε στο παρκέ, φτάνοντας στο τελικό 78-59 και κατέκτησε το 9ο Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Πηγή:iefimerida.gr

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: